Kaarinalaisille merkittäviä tehtäviä aluevaltuustosta

0
Sanna Vauranoja valittiin johtamaan kokoomuksen valtuustoryhmää aluevaltuustossa.

Kaarinalaiset päättäjät ovat saaneet merkittäviä rooleja uudesta aluevaltuustosta. Ryhmät kokoontuivat ensimmäisen kerran viime viikolla ja valitsivat itselleen puheenjohtajat.

Aluevaltuuston suurimman ryhmän kokoomuksen puheenjohtajaksi valittiin piikkiöläinen korkeakouluopettaja ja yrittäjä Sanna Vauranoja . Kokoomuksella on uudessa valtuustossa 18 paikkaa.

Vihreiden seitsenhenkisen ryhmän puheenjohtajaksi valittiin puolueen äänikuningatar, kaarinalainen kansanedustaja Sofia Virta .

Viisihenkinen RKP:n valtuustoryhmä sai niin ikään puheenjohtajan Kaarinasta, littoislaisen toiminnanjohtajan Åsa Gustafssonin .

Piikkiöläinen Niina Alho nimettiin SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi. SDP:llä on aluevaltuustossa 16 jäsentä.

Ryhmien puheenjohtajilla on tärkeä rooli etenkin siihen saakka, kunnes aluehallitus on valittu. Puheenjohtajat osallistuvat puolueiden välisiin neuvotteluihin ja pääsevät vaikuttamaan luottamuspaikkojen jakoon.

– Olen innoissani, että kokoomusryhmämme yksimielisesti valitsi minut johtamaan valtuuston suurinta ryhmää tässä hurjan mielenkiintoisessa aluevaltuuston alkuvaiheessa! Pääsen tehtävässä vaikuttamaan toimintatapoihin, joita nyt rakennamme niin ryhmässämme kuin ryhmien välilläkin. Olen toiminut ryhmäjohtajana Kaarinassa neljä vuotta ja koen, että se on hieno näköalapaikka, Vauranoja kommentoi valintaansa.