Kaarinan kirkossa rukoushetki vielä perjantaina, Kaarina-talo valaistaan Ukrainan väreillä

0
Kaarinan kirkko. Arkistokuva.

Torstaina illalla rauhankellot soivat Ukrainan vuoksi Kaarinan ja Piikkiön kirkoissa sekä monissa muissa kirkoissa. Sekä Kaarinan että Piikkiön kirkossa pidettiin illalla rukoushetki, jonne oli mahdollista tulla hiljentymään ja hakemaan lohdutusta.

Kaarinan kirkossa järjestetään vielä tänään perjantaina kello 14–16 avoimet ovet rukoukselle, kynttilän sytyttämiselle ja hiljentymiselle rauhan puolesta. Ajankohdan toivotaan sopivan erityisesti iäkkäille, joista moni ei pimeäaikaan liukkaalla kelillä uskaltanut lähteä ulos.

Kaarinan kirkolle oli torstaina illalla tullut kaksi henkilöä.

Monet kaupungit ovat osoittaneet tukeaan Ukrainan kansalle esimerkiksi valaisemalla kaupungintaloja tai siltoja Ukrainan lipun värein. Myös Kaarina-talo saa perjantaina illalla Ukrainan sinikeltaiset värit.

Valaistuksella kaupunki kertoo haluavansa viestiä rauhan ja ihmisyyden puolesta. Valot syttyvät 25.2. kello 18, ja ne palavat koko viikonlopun ajan.

Piikkiön kirkon torstai-iltainen rukoushetki löytyy nauhoitettuna Piikkiön seurakunnan verkkosivuilta.

Artikkelia muutettu 25.2.2022 kello 10.22. Lisätty tieto Kaarina-talon valaisemisesta Ukrainan värein sekä poistettu maininta, että kaupunki ei ollut reagoinut Ukrainan tilanteeseen.