Kaarinan rakennuspäällikkö vaihtuu jälleen – Rakentamisen buumi vetää osaajat yrityksiin

0
Rakennusalan ammattilaisista on pula rakennusalan pitkään jatkuneen korkeasuhdanteen vuoksi. Arkistokuva.

Kaarinalla on ollut vaikeuksia saada rakennuspäällikön virka täytettyä, eikä ongelmista päästy vieläkään eroon. Vasta kesäkuussa Kaarinan rakennuspäällikkönä aloittanut Mika Hiltunen siirtyi viime perjantaina yksityisyritykseen töihin.

– Olen viihtynyt Kaarinassa hyvin ja ollut työtehtäviini tyytyväinen. Lähtöni syy on puhtaasti palkkaukseen liittyvä. Sain odottamattoman työtarjouksen yksityiseltä rakennusliikkeeltä, kertoo Hiltunen Kaarina-lehdelle.

Kaarinalla on meneillään mittavia rakennusinvestointeja, joiden vuoksi uutta rakennuspäällikköä tarvittaisiin kipeästi. Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari arvioi, että uusi henkilö pystyy aloittamaan virassa vasta kesän kynnyksellä. Siihen asti tehtäviä hoidetaan sisäisin järjestelyin ja siirtämällä joitakin hankkeita eteenpäin.

Kaarinan teknisellä puolella on ovi käynyt tiheästi viime vuosina. Haapasaari kertoo, että henkilöstön kyselytutkimusten ja sairauslomatilastojen perusteella ilmapiiri vaikuttaisi kuitenkin olevan kunnossa. Pitkään jatkuneen kiihkeän rakentamisen kaudella on vain merkittävä pula rakennusalan osaajista.

– Yksityinen sektori määrittelee alan työmarkkinoiden ehdot ja edut. Meidän tarjoamamme vaihtoehto voisi ainakin kuntasarjassa olla kilpailukykyisempi, miettii Haapasaari.

Kaarinan tekninen lautakunta päätti laittaa viran hakuun. Viran kelpoisuusehtoina on kokemuksen lisäksi soveltuva rakennusalan ammatillisen korkea-asteen tai AMK-tason insinöörin tutkinto.

Rakennuspäällikkö vastaa Kaarinan kaupungin talojen rakennuttamisesta, rakennusten kunnossapidosta ja kiinteistöhuollosta. Aiemmin virka on ollut nimeltään toimitilapäällikkö ja sitä ennen tilakeskuksen päällikkö. Virkaan oli vaikeuksia saada hakijoita, ja kahdesti uusi päällikkö aloitti työt, mutta työsuhteet päättyivät jo koeajalla. Virka koettiin niin vaativaksi, että sen tehtävät jaettiin syksyllä 2020 kahtia rakennuspäällikön ja palvelupäällikön viroiksi.