Kaarinan Taitoluistelijat etsii uutta valmentajaa – Myös seuratyöntekijän haku saattaa olla edessä

0
Kaarinan Taitoluistelijoiden edustusjoukkue Dream Edgesiä valmentavat päävalmentaja Siiri Eskelinen (vasemmalla) ja Sini Lagercrantz yhdessä Tiina Turusen kanssa. Arkistokuva.

Kaarinan Taitoluistelijat hakee uutta päätoimista muodostelmaluistelun valmentajaa. Rekrytointiin päädyttiin, koska nykyisestä valmennusryhmästä on lopettamassa yksi valmentaja, ja hänelle etsitään korvaajaa.

– Kyseessä on nuorimman SM-sarjajoukkueen (SM-noviisien) valmennusryhmään kuuluva henkilö. Hän palaa takaisin koulutustaan vastaavaan työhön, joten etsimme seuraan uutta valmentajaa hänen tilalleen. Tarkempi tehtäväkuva määräytyy sitten, kun sopiva henkilö työhön löydetään, vahvistaa Kaarinan Taitoluistelijoiden puheenjohtaja Ville Vairinen.

Valmentajapesti on joka tapauksessa kokoaikainen, ja tehtävä on sovittavissa joko toistaiseksi jatkuvaksi tai määräaikaiseksi.

Koska Kaarinan Taitoluistelijat on jo noussut Varsinais-Suomessa lajin ykkösseuraksi niin menestyksessä kuin harrastajamäärissä mitattuna, suunnataan katseet valmentajahaussa koko Suomen alueelle.

– Kyllä niin voi sanoa, että hakualueena on koko Suomi ja miksei myös ulkomaat. Myös muut lajin seurat etsivät tällä hetkellä valmentajia eri puolilla Suomea, joten kilpailu osaajista on aika kovaa, Vairinen sanoo.

”Kiinnostusta on ollut”

Haku tehtävään aukesi viime viikolla ja hakuaikaa on kuluvan viikon loppuun asti. Toistaiseksi seuraan on tullut ”muutamia hakemuksia”, jonka lisäksi kyselyjä tehtävästä on tullut ”jonkin verran”.

– Voi sanoa, että kiinnostusta on ollut. Tavoitteena on, että uusi valmentaja pääsisi aloittamaan työt seurassa uuden kauden startatessa keväällä.

Kaarinan Taitoluistelijoiden riveissä luistelee tällä hetkellä noin 300 lajin harrastajaa. Seuran kasvu edellyttää keväällä myös kokonaan uuden tehtävän perustamista.

– Jos saamme rekrytointiin liittyvät taloudelliset haasteet ratkottua, pääsemme käynnistämään hakuprosessin joko toiminnanjohtajan tai seuratyöntekijän pestiä varten keväällä, Vairinen kertoo.