”Kymmenellä rivilläkin voi saada työpaikan”: Kaarinan rekrymessuille osallistuva Sauvon Säilyke saa noin 50 työhakemusta vuosittain

0
Sauvon Säilykkeen operatiivisesta johdosta vastaava Mia Saurén ei ole vielä tänä vuonna saanut työhakemuksia. Yritys palkkaa kesäksi 20-30 työntekijää.

– Hyvä hakemus on siisti ulkoasultaan. Minusta on tosi kiva, jos hakija on vielä liittänyt itsestään hakemukseen kuvan.

Näin Sauvon Säilykkeen Mia Saurén vastaa, minkälainen hakemus tekee häneen työnantajana vaikutuksen. Sauvon Säilyke on yksi noin 30 yrityksestä, joka osallistuu ensi maanantaina järjestettäville Kaarinan rekrymessuille.

Yritys toivoo löytävänsä messuilta kausityöntekijöitä juhannuksesta kesän loppuun kestävää kurkkusesonkia silmällä pitäen. Tarve on Saurénin mukaan noin 20–30 kesätyöntekijälle.

Yrityksessä ollaan ensisijaisesti kiinnostuneita kesätyöntekijöistä, jotka pystyvät jatkamaan työssä syyskuuhun saakka. Vaatimuksena on myös 18 vuoden ikä, hygieniapassi ja oma auto tai muu kulkupeli, jolla työntekijä pääsee kulkemaan aamu- ja iltavuoroihin Pukkilan teollisuusalueelle. Aiempaa työkokemusta ei sen sijaan vaadita.

– Kymmenen rivinkin mittaisella hakemuksella voi saada työpaikan, jos nämä kohdat täyttyvät, yrityksen operatiivisesta johdosta vastaava Saurén jatkaa.

Esimerkiksi trukkiajotaitoisista työntekijöistä on hänen mukaansa tällä hetkellä huutava pula. Osalla työntekijöistä työsuhde voi jatkua kesän jälkeen, sillä kurkkusesongin jälkeen alkaa punajuurikausi, joka jatkuu läpi talven.

Korjaamoissa ja keittiöissä töitä

Kaarinan rekrymessut järjestetään koronatilanteen takia toista kertaa virtuaalimessuina. Tapahtuma on yritysasiamies ja työllisyyskoordinaattori Ritva Lindströmin mukaan tarkoitettu kaiken ikäisille työnhakijoille.

Viime vuonna messuille osallistui lähes tuhat kävijää. Tarjolla on sekä kesätöitä että pidempiaikaisia työpaikkoja.

– Kaarinassa on tällä hetkellä paljon paikkoja auki sote-alan töissä eli sairaanhoitajia ja lähihoitajia tarvitaan paljon. Lisäksi tarvitaan yhdistelmäajoneuvon kuljettajia, autokorjaajia, ravintolatyöntekijöitä, keittiötyöntekijöitä, siistijöitä, tuotantotyöntekijöitä linjastoon, myyjiä. Tarjolla on myös työkokeilupaikkoja ja kuntouttavan työtoiminnan paikkoja, hän luettelee.

Työnantajat tekevät virtuaalisen messuosaston, jossa esitellään yritystä sekä avoinna olevia työpaikkoja.

– Työnhakijat tekevät rekisteröitymisen jälkeen itsestään profiilin, johon voivat ladata ansioluettelon, avoimen työhakemuksen ja portfolion. Lisäksi työnhakija voi omassa profiilissa kertoa, millaista työtä hakee ja onko kiinnostunut kesätöistä vai pidempiaikaisesta työsuhteesta, Lindström kertoo.

Työnantaja ja työnhakijat voivat hänen mukaansa sopia tapaamisia esimerkiksi videohuoneeseen tai keskustella chatin kautta.

Toimistotyö kiinnostaa enemmän

Mia Saurén kertoo saavansa vuosittain viitisenkymmentä työhakemusta. Hakemuksia tulee laidasta laitaan: osa on visuaalisesti näyttäviä, osa lyhyitä sähköpostiviestejä.

Nykyään hyvien kesätyöntekijöiden löytäminen on hänen mukaansa haastavampaa kuin kymmenen vuotta sitten. Moni nuori haluaisi tulla töihin heinäkuuksi ja lomailla elokuun, kun taas Sauvon Säilykkeessä suurin tarve kesätyöntekijöille on loppukesällä.

Aiemmin tuotantolinjalla työskenteli kesäisin paljon korkeakouluopiskelijoita ja samat kesätyöntekijät palasivat töihin useampana kesänä.

– Yliopisto-opiskelijat olivat meille hyviä kesätyöntekijöitä, sillä heillä lukukausi alkaa yleensä vasta syyskuussa. Viimeiseen 3–4 kesään meillä ei ole ollut yhtään korkeakouluopiskelijaa, Saurén harmittelee.

Työnantajana Saurén arvostaa ennen kaikkea hyvää asennetta ja työhön sitoutumista. Karvat nousevat pystyyn, jos hakija alkaa jo työhaastattelussa neuvotella lomista.

– Että Ruisrokkiliput on hankittuna, pitäisi saada vapaaksi se ja se viikonloppu. Tämä on tuotantotyötä, ja linja vaatii tietyn määrän ihmisiä toimiakseen, Saurén perustelee.

Toinen moka on panna isä tai äiti asialle. Saurén on saanut välillä vanhemmilta soittoja, että meidän nuori olisi töitä vailla.

– Näen, että 18-vuotiaan pitäisi jo itse pystyä soittamaan työpaikan perään. Omille lapsilleni olen yrittänyt opettaa, että jokaisesta työpaikasta saa oppia ja kokemusta. Kesätyöt voivat auttaa myös oman alan löytämisessä, että mikä on se työ, mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä.

Virtuaalimessut

Kaarinan rekrymessut järjestetään maanantaina 14.2. kello 10–17 TAVATA-alustalla.

Alusta toimii niin tietokoneella kuin puhelimellakin. Mobiilissa ei tarvitse ladata sovellusta, sillä Tavata on web-sovellus.

Osallistujia varten löytyy esimerkiksi Kaarinan Kehityksen verkkosivuilta linkki ja koodi, jonka kautta työnhakijat pääsevät rekisteröitymään virtuaalimessualustalle.

Messuille osallistuminen on ilmaista.

Messut toteutetaan tänä vuonna yhteistyössä Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kehityksen ja Varsinais-Suomen TE-toimiston kanssa.