Nukketeatteria sittenkin lapsille Kaarinassa: Yleisötapahtumia voidaan jälleen pitää

0
– Olen iloinen siitä, että pääsemme aloittamaan uuden tapahtumasarjan, Kaarina-talon taidekierrokset. Ensimmäinen kierros tammikuussa jouduttiin peruuttamaan, kertoo Anri Veston. Arkistokuva.

Kaarinan kaupunki voi pitkästä aikaa järjestää yleisötapahtumia paikan päällä, koronarajoitusten lievennyttyä helmikuun alussa.

– Luentoja toivotaan meiltä paljon, joten on todella kiva, että niitä saadaan viimein toteutettua, kommentoi Anri Veston.

Hän toimi vielä maanantaina lehden ottaessa yhteyttä kaupungin vs. kulttuurituottajana. Tiistaina uutena kulttuurituottajana aloitti Tove Forssell.

Kaupungin kulttuuripalveluissa on ollut väkikatoa, kun Maija Leino siirtyi Maskuun töihin ja Mirja Karppanen nuorisopalveluiden johtajaksi. Toisaalta korona-aikana tapahtumiakin on ollut vähänlaisesti.

– No, käytännössähän työtä on ollut lähes saman verran kuin yleensä. Suurin osa meidän työstämme on jo ehditty tehdä, kun tapahtumat on viime tingassa peruttu. Olemme kuitenkin selvinneet, Veston totea.

Pääsevätkö kaikki?

Yleisötilaisuuksiin saa ottaa korkeintaan puolet tilaan normaalisti sallitusta määrästä. Esimerkiksi Kaarina-salin tilaisuuksissa saa olla maksimissaan sata henkilöä. Joudutaankohan helmikuun tapahtumissa käännyttämään ihmisiä ovelta?

– Todennäköisesti ei. Ainoastaan Piikkiön kirjastossa talvilomaviikolla Nukketeatteri R:llä saattaa tulla liian ahdasta, mutta katsomme vielä, saisiko tilaa järjesteltyä suuremmaksi, vastaa Anri Veston.

Nukketeatteri R esiintyy talvilomalla lapsille myös Kaarina-talossa sekä Kotimäen koulussa.

Lisäksi helmikuussa on luvassa esitelmäilta Neiti Marplen ja komisario Morsen miljöistä, luento kaavoittamisesta sekä Kaarina-talon taidekierros. Satuhetket, lukupiirit sekä Kirjallisuutta ja Käsitöitä -piiri pyörähtävät käyntiin.

Ainakaan toistaiseksi koronapassia ei vaadita.

Runo-Kaarina-festari vain verkossa

Ann-Christin Antellin kirjallinen ilta on siirretty toukokuulle. Hänen oli tarkoitus kertoa tänään keskiviikkona romaanistaan Puuvillatehtaan varjossa, mutta rajoitukset lievenivät niin viime tipassa, että ihmiset tuskin olisivat osanneet tulla paikalle.

Runo-Kaarina-festari pidetään verkossa ensi viikolla.

– Sen olisi myös voinut pitää lähitapahtumana, mutta kun tieto rajoitusten lievenemisestä tuli, suuri osa työstä verkkotapahtumaa varten oli jo tehty ja esiintymisiä nauhoitettu. Työmäärä olisi ollut iso, jos festari olisi muutettu lähitapahtumaksi, varsinkin suhteessa siihen, että ihmiset ovat vielä varovaisia lähtemään mukaan, Anri Veston kertoo.

– Toivotaan, että ensi vuonna festari voidaan pitää ihan normaalisti.

Loppukeväälle on tulossa lisää luentoja ja konsertteja.

Poimintoja helmikuulle

Neiti Marplen ja Komisarion Morsen maisemissa . Esitelmäilta. Ke 9.2. klo 18 Kaarina-talon aulassa. Luennolla esitellään englantilaisia puutarhoja ja tapoja sekä lordien ja herttuoiden kartanoita. Lisäksi käydään Morse-kävelyllä.

Satuhetket 16.2. klo 9.30 ja 10 Kaarinan pääkirjastossa. 17.2. klo 9.30 Piikkiön kirjastossa sekä klo 9.30 ja 10 Littoisten kirjastossa. Svensk sagostund 17.2. klo 18, Kaarina-talo.

Kaarina-talon taidekierros 16.2. klo 18. Lähtö aulasta pääovelta.

Perustietoa kaavoituksesta. Luento. To 17.2. klo 18 Kaarina-talossa. Luennoijana Päivi Liuska-Kankaanpää.

Nukketeatteriesitys R kaikenkielisille 3–8-vuotiaille. 22.2. klo 13 Kaarina-salissa, 23.2. klo 10 Kotimäen koulussa ja 24.2. klo 10 Piikkiön kirjastossa. Voiko mummon perintöposliinilla tehdä sirkustempun ja mitä siitä seuraa? Miten toimia, kun lattia on laavaa? R käyttää esineitä väärin luovasti.