Pääkirjoitus: Aku Ankan rinnalla

0

Viime viikolla lukija otti yhteyttä ja kertoi, että viikon toiseksi suosituinta lehteä Aku Ankan jälkeen ei ollut ilmaantunut postilaatikkoon. Toisin sanoen Kaarina-lehteä ei ollut tullut.

Kaarina-lehden hopeasija Aku Ankan rinnalla ei kirvellyt vaan tuntui mukavalta, varsinkin nyt Uutisten viikolla. Aku Ankka on osannut houkutella yli seitsemän vuosikymmenen ajan lapsia lukemaan kertomalla Ankkalinnan kuulumisista. Tällä viikolla kouluissa ja perheissä tutustutaan myös oikeisiin uutisiin oikeilta paikkakunnilta. Verkosta kaikki voivat lukea maksutta useita lehtiä, kuten Kaarina-lehteä.

Paikallislehti kertoo paikoista, ihmisistä ja ilmiöistä, jotka ovat tuttuja ja joita näkyy Aku Ankka -ikäisille esimerkiksi koulumatkalla. Samalla lehden palstoilla tulee esille kaikenlaista, mistä nuoren lukijan kannattaa kysellä aikuisilta.

Esimerkiksi viime viikon Kaarina-lehteä lukiessa nuorisolla todennäköisesti heräsi ihmettelyjä siitä, miksi Piispanlähteen kouluremontti viivästyy, kun joku valitti siitä, ja mitä lautakunnat ja kaupunginhallitus ovat. Samalla pystyy kouriintuntuvasti avaamaan sitä, miten yhteiskunta toimii ja miten jokainen voi vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Täällä toimituksessa ilahdutaan, jos perheet ja nuoret ottavat meihin yhteyttä. Kun jokin asia Kaarinassa kummastuttaa, kannattaa pyytää oman paikkakunnan lehteä tutkimaan asiaa. Samoin jos törmää johonkin jännittävään ilmiöön Kaarinassa, vinkatkaa tännepäin, jotta tekisimme siitä juttua.

Sivuhuomautuksena: Kaarina-lehti ilmestyy joka keskiviikko ja on tilauslehti. Kerran kuussa meillä on myös kädessäsi olevan lehden kaltaisia, kaikkiin koteihin jaettavia numeroita.

Lehdestä voi muuten löytyä myös ankkoja. Ankaksi kutsutaan uutista, joka julkaistiin totena mutta joka myöhemmin osoittautuu perättömäksi. Näitä ankkoja tietenkin vältellään kaikin keinoin.

Tämän pääkirjoituksen alussa mainittu lukija sai tietenkin lopulta Kaarina-lehtensä, hiukan myöhässä tällä kertaa vain.

Maria Kesti