Pahimus: Ennakkohautajaiset

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Lakkiaisia elokuussa, rippijuhlia marraskuussa, vanhojen tanssit toukokuussa, penkkareita ei ollenkaan.Pähkähullua korona-ajan juhlien siirtelyssä on, että useimmat juhlamenot ovat siirtymäriittejä, pysähdyksiä uuden ajan alkaessa. Esimerkiksi lukion vanhojen tansseja pidetään siksi, että abien karatessa lukulomalle nuoremmista tulee kesken lukuvuotta koulun vanhimpia. No, ei kai nykyihminen juhli enää siksi, että juhlalle olisi jokin syy.

Pahimus viettää jatkossa joulun kesäkuussa. ”No onkos tullut kesä” -joululauluun tulee vihdoinkin järkeä. Vappua hän juhlii marraskuussa: kuohuviini ja vapputorvet piristävät enemmän kylmässä ja pimeydessä kuin toukokuun valossa. Vauvan 1-vuotisjuhlat voi pitää, kun lapsi muuttaa pois kotoa, vauva-arki on liian kiireinen. 100-vuotisjuhlat voi pitää 27-vuotiaana, jaksaisi juhlia railakkaammin ja pääsisi rypyttömänä lehtien haastatteluun.

Häät voi pitää sen jälkeen kun pariskunta on jo eronnut (mikä ei tosin kauheasti poikkea tavallisesta). Uusi vuosi voi olla monta kertaa vuodessa, ainakin innokkaiden raketinräiskijöiden mielestä.

Hautajaiset voi järjestää, vaikka olisi vielä elossa. Tosin onko silloin sankarin pakko maata arkussa koko juhlan ajan? Vai luokitellaanko kahvipöytään tuleminen kummitteluksi ja koko juhla silloin Halloweeniksi?