Pahimus: Kultajuhlat Kaarinassa

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Suomi voitti ensimmäistä kertaa olympialaisten jääkiekkokultaa. Helsingissä Havis Amanda -patsas sai juhlatuulella olevaa miesseuraa, mutta Pyhän Katariinan patsas Kaarinassa joutui nököttämään yksin lumihangessa, vaikka täältäkin oli kiekkoilija Pekingissä.

Arvaahan sen, miksi kaarinalaispatsas ei ole houkutellut juhlijoita: sillä ei ole suihkulähdettä, missä uida ja roiskia muita.

Havis Amandankin suihkulähde on nyt umpijäässä, mutta se ei estänyt kiekkofaneja kroolaamasta sunnuntaina sen ympäri ilman rihmankiertämää. Kaarina-neidolle riittänee kultajuhlia varten vaatimattomampikin vesiaihe, esimerkiksi vesiletku tai lasten kahluuallas.

Pyhän Katariinan jalusta on sen verran pieni, että siihen ei mahdu kiipeämään juhlijoita, mutta onneksi vieressä on iso kokoelma neliskanttisia käräjäkiviä, joille jokaiselle pääsee köriläs tai kaksi huutamaan.

Sitten tarvitaankin enää vain puolialastomia kultajuhlijoita. Kaikki kaksi sopivanikäistä, jääkiekkoa fanittavaa ja sunnuntaiaamulla itsensä hereille saanutta kaarinalaista olivat etsimässä juhlatunnelmaa Turusta, mutta jos lupaisi ilmaiset kulta(mokka)kahvit, paikalle kipittäisi varmasti monta eläkeläistä. Riehakkaan kultajuhlinnan rikkoisi vain 72-vuotiaan Pirkon suhahdus: ”Pertti, laita nysse paita takaisin päälle. Ei täällä kukaan muukaan ole nakupelle.”