Pitäisikö Kaarinan vanha vaakuna ottaa takaisin? Vastaa kyselyyn

6
Kaarinan nykyinen vaakuna on entinen Piikkiön kunnan vaakuna.

Kaarinan ja Piikkiön kuntaliitoksen toteutuessa vuonna 2009 Kaarinan vaakuna vaihtui. Kaupungin vaakunaksi tuli Ahti Hammarin suunnittelema Piikkiön entinen vaakuna, jossa on kolme nousevaa kultaista, apilakärkistä sudenhammasta. Samalla Kaarinan vanha vaakuna jäi historiaan.

Kuntaliitoksen jälkeen Kaarinan vanhan vaakunan palauttamista on esitetty tasaisin väliajoin. Asia on vireillä jälleen, kun kokoomuksen Mikko Aaltonen teki kaupunginvaltuuston kokouksessa aloitteen, jossa hän pyytää selvitettävän vaakunan vaihdon kustannukset ja valtuuston enemmistön kannan.

Pitäisikö Kaarinan vanha vaakuna ottaa takaisin käyttöön vai oletko tyytyväinen nykyiseen vaakunaan? Kerro mielipiteesi vastaamalla kyselyyn ja auta meitä jutunteossa. Hyödynnämme vastauksia nimettömänä. Vastausaikaa on maanantaihin 14.2.2022 asti.

Kaarinan vanha vaakuna.

 

VASTAUSAIKA KYSELYYN ON PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE VASTAAJILLE. JULKAISEMME JUTUN TULOKSISTA PIAN.

 

 

6 KOMMENTIT

  1. Kumpikaan ei ole hyvä. Nykyinen vaakuna on aika mitään sanomaton. Vanha vaakuna on kai roomalaiskatoliselta ajalta, pyhimys miekka kädessä viittaa ristiretkiaikaan, ei kuulu luterilaisuuteen.

  2. Ei missään tapauksessa vaihdeta vaakunaa. Kun kuntaliitos tehtiin, nimeksi sovittiin Kaarina ja vaakunaksi Piikkiön vaakuna. Miksi ihmeessä tästä täytyy aina vääntää?? Minkä takia meidän Piikkiöläisten pitäisi luopua kaikesta? Tai otetaan kaupungin nimeksi Piikkiö, niin silloin vaakuna voisi olla Kaarinan vanha..

  3. Kaupungin nimi on Kaarina eikä piikkiö. Kaarina ja sen vanha vaakuna on opittu tuntemaan ympäri Suomen.Vanha vaakuna kuvastaa vankasti perinteitä ja Kaarinan syntyhistoriaa.

  4. Haluan että sopimus on pitävä : Nimi on Kaarina ja Piikkiön vaakuna ” suden hampaat ” on ihan hyvä.
    Mutta sen entisen kauniin Logon jonka nimesin ”Merihelmi ” haluan takaisin. Nykyiset viivat ei ole oikein mitään

  5. Joo-o. Onneksi lähdin kotiseudulta ennenkuin tämmösiä hassutuksia kuten kaarinan kaupungistuminen ja liitto piikkiöön tapahtui. Näemmä vaakunakin on vaihtunut naisasian symboloiman uudistushenkisyyden (vs. Turku) ilmeisesti loputtua. Turun tauti on varmaan uudisasukkaiden myötä tarttunut ainakin keskustaan ja näemmä korvienkin väliin.

Kommenttien lisääminen on estetty.