Porraskäytävän irtaimisto syttyi tuleen Hovirinnassa – “Asunnoista ei saa poistua”

0
Näkymä palopaikalta tiistaina neljän aikaan iltapäivällä.

Porraskäytävän irtaimisto roihahti tuleen Pehtorinkadulla Hovirinnassa tänään tiistaina 15.2. Hälytys tuli pelastuslaitokselle noin kello 14.20.

– Sisäänmenokerroksessa oli ollut irtaimistoa, kuten lastenrattaat, jotka olivat syttyneet tuleen, kertoo päivystävä palomestari Marko Ahtikivi Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselta.

Hän ei tiedä, kuka palohälytyksen teki, mutta kukaan ei ollut tehnyt alkusammutusta, eikä myöskään kukaan ollut ensimmäistä paloautoa vastassa.

– Kyllähän poliisi syttymissyytä nyt selvittelee.

Tuli ei onneksi ollut ehtinyt vielä levitä vaan pelastuslaitos sai sen sammumaan. Sen sijaan 7-kerroksiseen kerrostalon rappukäytävään tuli savuvahinkoja. Hiukan savua pääsi myös ensimmäisten kerrosten asuntoihin.

Ahtikivi muistuttaa, että kerrostalopalossa ei saa lähteä porraskäytävään, sillä porraskäytävästä muodostuu herkästi surmanloukku. Asuntoihin jääminen on kerrostalopalossa turvallisin vaihtoehto.

Ensimmäisen paloauton tullessa Pehtorinkadulle porraskäytävä oli täynnä savua. Yhdeksän henkilöä oli lähtenyt asunnoistaan porraskäytävän puolelle ja hengittänyt savukaasuja. Ketään ei kuitenkaan lähdetty kuljettamaan sairaalaan.

– Sinällään nyt päästiin helpolla. Olettaisin, että porraskäytävänkin vahingot hoituvat pesulla ja maalauksella, Ahtikivi miettii.

Kaarina-lehti kävi paikan päällä neljän aikaan iltapäivällä. Paloautot olivat jo poissa, eikä kerrostalon sisääntuloaula ollut isosti mustunut. Lastenrattaat olivat sijainneet näkymättömissä sokkeloisen sisääntulokerroksen perällä portaiden alla. Lisäksi paikalle oli joku aiemmin hylännyt avonaisen muuttolaatikon, jossa oli kodin irtaimistoa, kuten lamppu.

Artikkelia muutettu 15.2.2022 kello 16.51. Lisätty havainnot ja kuva paikan päältä. Artikkelia muutettu 15.2.2022 kello 17.12. Korjattu virheellinen viikonpäivä.