”Se, että ajamme mopolla, ei tarkoita, että ryöstämme kauppoja”

0
Oskar Tammisto, Kimi Toivonen, Joona Kangasniemi, Arttu Rousku, Mel Ryytteli ja Antti Jalo olivat maanantaina pelaamassa rulettia nuorisotila Ampperissa CSGOEmpire-sivustolla. Peli keskeytyi, kun pojat saivat vastata toimittajan kysymyksiin uutisista.

Kaarina-lehti pysähtyi Uutisten viikon maanantaina Kaarinan kaupungin nuorisotila Ampperissa kysymässä muutaman ajatuksen nuorilta uutisista ja mediasta.

Oskar Tammiston, Kimi Toivosen, Joona Kangasniemen, Arttu Rouskun, Mel Ryyttelin ja Antti Jalon vastaus tuli saman tien, kun toimittaja kysyi, mitä terveisiä heillä on paikallislehden suurimmalle lukijakunnalle eli aikuisväestölle.

– Se, että ajamme mopolla, ei tarkoita, että ryöstämme kauppoja! Kaikki meidän ikäisemme eivät ole rikollisia, 16–17-vuotiaat pojat puuskahtivat.

– Eikä mopon ääni ole vaarallinen. Sitä paitsi niissä on äänenvaimentimet.

Pojat kertoivat lukevansa uutisia ja lehtijuttuja silloin, kun jokin kiinnostava tulee somessa vastaan. Kimi tunnusti käyvänsä joskus myös oma-aloitteisesti lehtien nettisivuilla.

Paperilehtiä nämä pojat eivät tavallisesti avaa. Kun Kaarina-lehtiä selailtiin kuvan ottamista varten, moni juttu sivuilla kuitenkin herätti heidän huomiotaan. Paikat ja naamat olivat lehdessä tuttuja.

Pojat kertoivat kiinnostuvansa somessa uutisista, jotka koskevat jotain vakavaa ja rankkaa, kuten rikoksia ja onnettomuuksia. Sen sijaan ehdoton ei oli poliitikalle ja koronalle: ne eivät voisi vähempää kiinnostaa, mutta uutisia niistä tulvii joka puolelta.

Mitä heidän mielestään lehtien toimitusten kannattaisi tehdä, jotta saisivat pojat kiinnostumaan uutisista?

– Onnettomuuksia. Ajakaa kolareita, pojat virnistivät mutta kuittasivat kommentin olevan tietenkin huumoria.

He luottavat uutisten olevan totta, joskin toisinaan heitä ihmetyttää yhdentekevien aiheiden ylidramatisointi iltapäivälehdissä.

Oskar on Kesämäestä, Kimi Piikkiöstä, Joona ja Arttu Kuusistosta, Mel ja Antti Hovirinnasta.

Tällä viikolla vietetään Uutisten viikkoa, aiemmalta nimeltään Sanomalehtiviikkoa. Lukuisat lehdet ympäri Suomen avaavat maksutta digilehtensä luettaviksi. Myös 26.1. ja 2.2. ilmestyneet Kaarina-lehdet voi käydä lukemassa diginä vapaasti. Ne löytyvät täältä.