Sote-muutos tulee, miten Kaarinan pitäisi muuttua? Osallistu kaupungin strategiatyöpajoihin

0
Kaarinan kaupungin organisaation vastuulle jäävät hyvinvointiuudistuksen jälkeen ennen kaikkea sivistys-, varhaiskasvatus- ja vapaa-ajan palvelut.

Kaarinan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät pian kaupungin vastuulta hyvinvointialueiden eli käytännössä maakunnan hoidettaviksi. Millaisella strategialla Kaarinan tyngäksi jäävän organisaation pitäisi jatkaa? Millainen Kaarina olisi tulevaisuudessa ylipäätään paras mahdollinen paikka työskennellä ja asua? Millainen Kaarina houkuttelee yrityksiä ja järjestöjä?

Kaupunki kutsuu asukkaita pohtimaan kaupungin strategiaa ja osallistumaan työpajoihin, joista ensimmäinen on jo maaliskuussa ja sen ilmoittautumispäivä päättyy tällä viikolla.

– Haluaisimme kuulla, millaisia palveluita Kaarinaan jatkossa halutaan, miten nykyisiä pitäisi kehittää ja miten voisimme edistää asukkaiden hyvinvointia, kuvailee tiedottaja Katariina Wirén.

Työpajan alussa kuullaan alustuksia kaupungin nykytilasta. Tämän jälkeen jakaannutaan pienryhmiin keskustelemaan.

Työpajoihin toivotaan asukkaiden lisäksi yrityksiä sekä Kaarinassa toimivia yhdistyksiä ja muita sidosryhmiä. Osallistuminen ei edellytä ennakkovalmistautumista tai aiempaa kokemusta strategiatyöstä.

Ensimmäinen työpaja pidetään verkossa. Toiveissa on, että loput pajoista voitaisiin pitää tavallisina yleisötilaisuuksina.

Keskustelua työpajassa ohjaavat kaupungin kanssa 4FRONT Oy:sta Anne-Mari Järvelin, Hanna Koskela ja Jenna Kiiskinen. Henkilöstölle ja luottamushenkilöille järjestetään omia pajoja.

Strategiaa uudistettiin viimeksi vuonna 2018, mutta silloin ei pystytty vielä huomioimaan hyvinvointialueuudistuksen vaikutuksia.

Ilmoittautumislinkki työpajaan löytyy täältä. Osallistuminen vaatii nettiyhteyden ja älylaitteen.

Lähde mukaan

  • Tulevaisuustyöpaja 9.3. klo 17–20 verkossa. Ilmoittaudu viimeistään 25.2.
  • Visiotyöpaja 12.4. klo 17–20.
  • Strategiset päämäärät -työpajoja 20., 26. ja 27.4. klo 17–20.
  • Strategian viimeistely 1. ja 2.6.