Uutisten viikko: Onko Kaarina-lehden toimituksen linjaan yritetty vaikuttaa?

0
Varsinkin vaalien yhteydessä lehden ratkaisuihin koetetaan vaikuttaa monin keinoin. Arkistokuva.

 

Onko Kaarina-lehden toimituksen linjaan tai juttuihin yritetty vaikuttaa, virkamiesten, poliitikkojen tai muiden taholta?

Kaarinan Yrittäjät

Toimitus vastaa: Kyllä, hyvin usein. Vaalien alla ja tulenaroissa aiheissa vaikutusyrityksiä on paljon ja palaute voi olla repivää ja uhkailevaa.

Paikkakunnan lehdellä on valtaa ja lehden sanaan luotetaan, joten useat eri tahot haluaisivat – ymmärrettävistä ja inhimillisistä syistä – päättää siitä, mitä lehden palstoilla kerrotaan ja miten.

Lisäksi toimitus tekee artikkeleita rajallisessa ajassa rajallisessa palstatilalla kiinnostaviksi katsomistaan aiheista, eivätkä kaikki ihmiset voisikaan olla täsmälleen samaa mieltä siitä, mihin aika ja palstatila olisi pitänyt käyttää.

Esimerkiksi aiheissa, joissa esitellään jyrkästi keskenään eri mieltä olevia osapuolia, osapuolet haluaisivat artikkelien käsittelevän asiaa vain omasta näkökulmasta. Yrittäjille tulee toisinaan ikävänä yllätyksenä se, että haastateltava ei voikaan päättää sitä, mitä yrityksestä kertovaan artikkeliin tulee. Poliitikot voivat herkästi kokea, että juuri oma puolue on saanut liian vähän tilaa. Virkamiehet saattavat jättää vastaamatta lehden yhteydenottoihin kiusallisista aiheista.

Asiallinen kritiikki ja palaute sekä juttutoiveet ovat tietenkin enemmän kuin tervetulleita. Emme ole virheettömiä.

Kaarina-lehti tarjosi mahdollisuuden kysyä Uutisten viikolla lehdenteosta. Kysymyksiä ja palautetta voi jatkossakin lähettää lehdelle, esimerkiksi täältä.