Viimeiseen asti jännitettiin, päästäänkö Kesämäessä luistelemaan

0
Aurinkoinen päivä kokosi yli sata luistelijaa Kesämäen kentälle.

Kesämäen kentällä luisteltiin lauantaina ystävänpäivätunnelmissa, kun päiväkodin vanhempainryhmä ja Kesämäen asukasyhdistys järjestivät ystävänpäivän luistelutapahtuman.

Taustalla soi musiikki ja buffetissa oli tarjolla lämmintä juotavaa ja mokkapaloja. Luistelun ohessa leikkimieliset pääsivät osallistumaan polttopalloon, pujotteluun ja limbokisaan. Perheen pieninten suosikki oli jäähän maalattu luistelumatorata.

Järjestäjien kesken todettiin, että mukavahan tällaista tilaisuutta on järjestää, kun isolla porukalla puuhatessa jokainen voi osallistua juuri itselle sopivalla tavalla. Yksi keittää kahvit, toinen leipoo, kolmas järjestää paikalle musiikit ja neljäs leikkejä. Joku keksii, että pöydätkin tarvitaan ja sitten seuraava onkin jo tuomassa paikalle pöytäliinoja.

Viimeiseen asti jännitettiin, millaisessa kunnossa kenttä olisi viikonloppuna. Keskiviikkoaamuna käytiin tutkimassa jäätä, ja vielä silloin kenttä oli pikemminkin lumikenttä kuin luistinrata. Kun lumikolaa lykittiin ja todettiin, ettei tästä omin voimin luistelukuntoista millään saa, sattui kaikeksi onneksi paikalle ystävällinen kaupungin työntekijä. Hän kertoi, että auraus kentälle oli jo tilattu ja kuullessaan suunnitteilla olevasta tilaisuudesta lupasi välittää kaupungille viestiä eteenpäin. Perjantaina illalla olikin bongattu jään jäädyttäjä ja lauantaina jää oli mainiossa kunnossa – suuret kiitokset kaupungille!

Elina Toivanen