Biljarditähti Jouni Tähti pokkasi Jokeri-palkinnon

0
Jouni Tähti lokakuussa 2021.

Varsinais-Suomen Urheilugaalassa jaettiin taas viime lauantaina tunnustuksia urheilijoille ja seuratyöntekijöille. Kirkkaimman palkinnon peimarilaisista sai vammaisurheilija, kaarinalainen Jouni Tähti, joka pokkasi Veikkauksen Vuoden Jokeri -palkinnon.

Tähti pelaa pyörätuolibiljardia ja on 9-pallon viisinkertainen maailmanmestari ja seitsenkertainen MM-mitalisti. Lisäksi hän on urallaan voittanut 16 EM-kultaa ja on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä pelaajia lajissaan. 53-vuotias Tähti on pelannut biljardia 8-vuotiaasta saakka.

Veikkauksen maakunnallinen Jokeri-palkinto jaetaan vuosittain taustavoimalle, tekijälle tai kumppanille, joka arjen sankaritekoja tekemällä on ansainnut urheiluväen Respectin. Kriteereitä palkitsemiseen ovat positiivinen asenne tekemiseen, luotettavuus sekä arkiset sankariteot.

Vuoden seuratyöntekijäksi nimettiin Kaarinassa Ura Basketissa valmennustyötä tekevä Kimmo Vyyryläinen . Piikkiössä palkinto annettiin Piikkiön Kehitys ry:n nimeämänä Elina Lindforsille .