Häh: Siirtyykö Hovirinnan rantaravintolan rakentaminen jälleen?

0
Hovirinnan rannan aamu-uimareita nykyisen saunan luona. Vanha sauna puretaan, kun uusi valmistuu. Kuva viime syyskuulta.

Kaarinan kaupunki on pitkään aikonut pystyttää Hovirinnan rantaan uuden saunaravintolarakennuksen, mutta hanke on vuodesta toiseen joutunut siirtymään eteenpäin, pääasiassa kaupungin teknisen puolen rekrytointiongelmien vuoksi.

Tälle vuodelle on varattu Kaarinan budjetissa saunaravintolan rakentamiseen 500 000 euroa, ensi vuodelle vielä 900 000 euroa. Kaupungin esityslistoilla hankkeen alkamista ei ole kuitenkaan näkynyt, ja Kaarina jäi alkuvuonna taas ilman rakennuspäällikköä. Mikähän tilanne Hovirinnan rannassa on, päästäänkö saunaravintolaa lopultakin rakentamaan?

– Tavoitteemme oli, että saunaravintola saataisiin vapuksi 2023 valmiiksi, mutta se menee niin tiukoille, että todennäköisempi on nyt vappu 2024. Rakennustyöt voivat alkaa aikaisintaan syksyllä, kertoo kaupungin ja tulevan ravintolayrittäjän välisistä neuvotteluista vastannut kaupunginjohtaja Harri Virta.

Neuvottelut ovat nyt loppusuoralla.

– Saunaravintolan arkkitehtipiirustukset ovat valmiit ja kustannusten laskenta on käynnissä. Laskelmien perusteella tehdään päätös, edetäänkö näillä suunnitelmilla vai ei. Ensimmäiset versiot saunaravintolasta olivat niin kalliita, että kumpikaan osapuoli ei halunnut lähteä niiden pohjalta projektiin, ja sen jälkeen suunnitelmia on hiottu.

Tuleva ravintolayritys vastaa jatkossa paitsi ravintolasta, myös osittain rakennuskustannuksista. Valittu yritys on turkulainen ravintola-alan yritys, mutta sen nimeä ei vielä julkisteta. Mukana on puolenkymmentä osakasta.

Hovirinnan rannassa on muutaman vuoden toiminut tilapäisravintola Nemo. Nemo palvelee uimareita myös ensi kesänä.

– Nemo jatkaa todennäköisesti siihen saakka, että uusi pysyvä saunaravintola valmistuu. Nemon yrittäjien kanssa on tehty sopimus aina vuosi kerrallaan, Virta toteaa.