Hovirinnassa kerätään ukrainalaisille perheille hammastahnaa ja lasten leluja

0
Irina Rogojin ja vauhdikkaat apulaiset. Lapset Oleksandra, Solomiya ja David olivat järjestelemässä ukrainalaisille pakolaisille tarkoitettuja tavaroita. He ovat tulleet vanhempiensa kanssa Suomeen Cherkasyn kaupungista Ukrainasta.

Hovirinnassa asuva ukrainalais-moldovalainen Irina Rogojin järjestää Kaarinassa tavarakeräyksiä ukrainalaisille pakolaisille Suomessa. Ensimmäinen keräys oli viime viikonloppuna, ja seuraava on tulevana lauantaina Hovirinnan liikennepuiston parkkialueella.

Pulaa on ennen kaikkea hygienia- ja puhdistusaineista, kuten saippuasta, hammastahnasta, shampoosta, pyykin- ja astianpesuaineista, leluista ja lasten askartelutarvikkeista. Samoin tarvetta on astioille, hyvin säilyvälle kuivaruualle, kissan- ja koiranruualle sekä vuodevaatteille.

Muita tarvikkeita ja vaatteita on toistaiseksi riittävästi.

– Ihmisemme ovat uskomattomia! Täytimme viime viikonloppuna Kaarinassa viisi autoa, ja ihmiset tuovat lisää. Asun maailman parhaassa kaupungissa, hymyilee Rogojin.

– On ollut myös hauskaa, kun vanhat ystävät, työkaverit ja naapurit ovat sattumalta tavanneet toisensa, kun he ovat tulleet auttamaan.

Hän toivoo, että kaarinalaiset lapset tulevat lauantaina samalla leikkimään Hovirinnan leikkipuistoon ukrainalaisten lasten kanssa.

Rogojin toimii yhteistyössä Suomen Ukrainalaiset -järjestön kanssa. Tarvikkeet viedään Turkuun pakolaiskeskukseen.

Tarvikkeita ukrainalaisille kerätään Hovirinnan liikennepuistossa 26.3. klo 12–16. Artikkeli Irina Rogojinista ja hänen Ukrainassa asuvasta veljestään löytyy Kaarina-lehden verkkosivuilta otsikolla ”Laita viestiksi vaikka pelkkä piste, kunhan tiedän, että olet elossa”.

Artikkelia muutettu 23.3.2022 kello 8.06. Poistettu maininta, että tarvetta on lasten alusvaatteille ja raskaana olevien naisten vaatteille.