Jäällä kiisi kaarinalaisia maahisia ja peikkoja

0
Krokohepollakin oli roolinsa tarinassa. Kuvassa on Diamond Edges.

Kuumana päivänä Matias Maahinen ja Pörri Peikko haluaisivat järvelle uimaan. Järven jättiläinen ei kuitenkaan päästä Taikalaakson asukkaita järvelleen. Mitä tapahtuu, kun ystävykset uhmaavat kiukkuista jättiläistä? Entä miten voitetaan ennakkoluulot erilaista kohtaan?

Tätä selviteltiin viime viikolla, kun Kaarinan Taitoluistelijat pitivät kevätnäytöksensä Gatorade Centerissä. Kevätnäytösten teemana on yleensä ollut jokin satu tai tarina, ja tällä kertaa tarina oli Kaarinasta.

Noin 350 luistelijan esitykset perustuivat Rauhalinnassa Mökki Galleriaa pitävän taiteilija Sibel Kantolan kuvittamaan kirjaan, jonka on kirjoittanut Ian Bowie.

– Idea yhteistyöstä syntyi, kun Kaarina-talossa järjestettiin tapahtuma, jossa Mökki Gallerialla ja Kaarinan Taitoluistelijoilla oli vierekkäiset pöydät. Seisoimme siellä ja katselimme uteliaina toisiamme. He eivät tienneet juuri mitään minusta, enkä minä tiennyt heistä, Kantola kertoo.

– He kertoivat senkertaisesta näytöksestä, jonka teemana oli Liisa Ihmemaassa. Mietin, voisiko näytöksen tehdä minun kirjani pohjalta, ja he tykkäsivät ideasta ja kirjasta.

Näytöstä jouduttiin kuitenkin odottamaan kaksi vuotta. Koronaviruksella oli omat esityksensä, ja ensimmäisellä kerralla Järven rannan jättiläisen näytös peruttiin vain kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa. Viime vuonna näytöstä ei valmisteltu lainkaan.

Nyt näytös viimein saatiin yleisölle saakka esitettäväksi. Mukana oli sekä kilpailevat että harrastejoukkueet sekä luistelukoululaiset, 3-vuotiaista keski-ikäisiin.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kevätnäytöksen paikallisesta tarinasta, kertoo Kaarinan Taitoluistelijoiden puheenjohtaja Ville Vairinen.