Kaarina tukeutuu jatkossakin Turun ruotsinkieliseen yläkouluun

0
S:t Olofsskolanin rakennus. Arkistokuva.

Kaarinassa on pitkään järjestetty alakoululaisille ruotsinkielistä peruskouluopetusta Hovirinnassa, mutta yläkoululaiset ovat opiskelleet Turussa. Tällä järjestelyllä mennään myös jatkossa: Kaarinan sivistyslautakunta päätti, että kun Turku etsii korvaavia tiloja huonokuntoiselle S:t Olofsskolanille, mukaan mitoitetaan Kaarinan ruotsiksi opiskelevat yläkoululaiset.

Tällä hetkellä Turun ruotsinkieliseen perus- ja erityisopetukseen osallistuu noin sata kaarinalaista oppilasta. Heistä 84 on S:t Olofsskolanissa. Kaarina maksaa Turulle heistä korvausta.

S:t Olofsskolanin eli entisen Åbo Svensk Flicklyceumin rakennus on rakennettu 1960-luvun puolivälissä Rakennus on tullut tiensä päähän. Lisäksi koulutalo on liian pieni: oppilasmäärä kasvaa, ja koulussa joudutaan jatkuvasti käyttämään tilapäisiä opetustiloja. Koulussa opiskelee noin 450 nuorta.

Turku aikoo purkaa rakennuksen ja rakentaa tilalle uudistiloja. Turku ei edellytä Kaarinalta osallistumista rakentamiskustannuksiin. Sen sijaan Turku tarvitsee varmuuden, ettei naapurikaupunki havittele omaa ruotsinkielistä yläkoulua Kaarinan rajojen sisäpuolelle.

Erillisestä kaarinalaisesta yläkoulusta tulisi niin pieni, että valinnaisaineita olisi hankala järjestää ja kouluun olisi vaikea rekrytoida opettajia.