Kaarinalaisen karkkiyrittäjän koruilla 25 000 euroa Ukrainan sotalapsille

0
Kun tilauksia alkoi sadella, Elvarin yrittäjä Sanna Leinonen pyysi apukäsiä itselleen Facebookista. Kuten kuvasta näkyy, pyyntöön vastattiin.

Vaaleanpunainen talo Kesämäessä on täynnä sinikeltaisia sydämiä. Rita Iso-Heiko , Piia Santti, Heli Suvanto ja Johanna Palmroos-Aaltonen kiinnittävät koruihin koukkuja ja lenkkejä ja pakkaavat niitä postituskuntoon.

Karkkikoruistaan tunnetun Elvarin yrittäjän Sanna Leinosen hyväntekeväisyystempauksesta tuli viikossa jättihitti. Viikko Ukrainan sodan syttymisen jälkeen Leinonen ryhtyi valmistamaan sinikeltaisia sydänkorvakoruja ja avaimenperiä. Korujen myynnistä saadun tuoton hän lupasi lahjoittaa Unicefin Auta Ukrainan lapsia -keräykseen.

Viikossa koruja myytiin yli 25 000 euron edestä. Se tarkoittaa 1 733 tilausta, mikä on aika paljon yhdelle käsityöyrittäjälle.

– Minähän olen suunnaton tunneihminen. Sodan syttyessä katsoin tauotta uutislähetyksiä ja mietin, miten minä voisin auttaa. Päätin tehdä koruja, koska sen osaan parhaiten, ja ajattelin, että jos sillä saisin muutaman tonnin kasaan. En voinut ikinä kuvitella, että tästä tulee näin suuri juttu, Leinonen kuvailee.

Kun tilauksia alkoi sadella, Leinonen pyysi apukäsiä itselleen Facebookista. Viime päivinä hänen kotonaan on ollut vaihtuva joukko hyväntahtoisia naisia auttamassa korujen viimeistelyssä ja postittamisessa. Apuun on ilmoittautunut jopa täysin tuntemattomia ihmisiä, jotka ovat halunneet tehdä jotakin Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi. Osa on auttanut tuomalla oven taakse syötävää tai hakemalla lisää tarvikkeita.

– Halusin tulla tänne hyvän asian puolesta. Sanna on hyvä esimerkki siitä, että yksikin ihminen voi auttaa, jos on riittävästi tahtoa, Facebookista ilmoituksen nähnyt Johanna Palmroos-Aaltonen kommentoi.

Torstaina paikalla olleet naiset kokevat käsillä tekemisen terapeuttiseksi. Venäjän sotatoimet ovat herättäneet monissa huolta. Auttaa, kun huolista pääsee puhumaan muiden ihmisten kanssa.

– Vaikka Euroopassa tapahtuu tällä hetkellä pahoja asioita, se on synnyttänyt myös mieletöntä yhteisöllisyyttä. Tykkään tästä, että me toisillemme ennestään tuntemattomat ihmiset saamme yhdessä aikaan hyvää, Leinonen sanoo.