Kaarinan kasvu jatkuu muuttovoiton ja syntyvyyden myötä

0
Naapuri-Turku kasvaa lukumääräisesti eniten Varsinais-Suomessa. Suhteellisesti isoin kasvaja viimeisen vuoden aikana on kuitenkin ollut Kaarina, jossa väkiluku on noussut kahden prosentin verran. Arkistokuva: Toni Koskinen.

Turku on kerännyt Varsinais-Suomen kunnista isoimman määrän uutta väkeä, mutta Kaarina kasvaa edelleen voimakkaimmin kun kasvu suhteutetaan kaupungin kokoon.

Vertailussa on käytetty Tilastokeskuksen helmikuun lopun ennakkoväkilukuja ja viime vuoden helmikuun väkilukutietoja.

Turun väkiluvussa näkyy 1 150 asukaan kasvu 12 kuukauden aikana, Kaarinassa väkiluvun kasvua on tilastoitu 698 asukkaan verran.

Kaarinan väkiluku on kasvanut kahdella prosentilla viime vuoden helmikuusta, Turun puolella prosentilla.

Kaarinan lisäksi suhteellisesti isoja kasvuprosentteja esittävät Taivassalo, Kustavi, Raisio ja Paimio. Näissä kunnissa kasvu on ollut yli prosentin tasolla.

Tämän vuoden puolella Kaarinassa ei ole juuri tilastoitu asukasluvun kasvua.

Kaarinan uudet asukkaat ovat muuttaneet muista kunnista Kaarinaan. Myös luonnollinen väestönlisäys, eli syntyneitä on kuolleita enemmän, on Kaarinassa maakunnan parasta.

Vuositasolla isoimmat miinukset on kerännyt Loimaa, jonka väkiluku on pienentynyt vuodessa 207 henkilöllä. Salossa miinusta on 173 asukkaan verran.

Varsinais-Suomen pienemmistä kunnista suurin menettäjä on ollut Vehmaa, jossa on nyt 33 asukasta vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kuluvana vuonna väkiluvun nousuvauhti on ollut Paimiossa Varsinais-Suomen nopeinta väkilukuun suhteutettuna.

Varsinais-Suomen väkiluku on noussut reilulla 2 000 asukkaalla viimeisen 12 kuukauden aikana. Uusimaan väkiluku on kasvanut vastaavana ajankohtana yli 12 500 asukkaalla ja Pirkanmaan yli 4 500 asukkaalla.

Kokonaisuudessaan Varsinais-Suomen kasvu perustuu maahanmuuttoon.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli helmikuun lopussa 5 550 066. Väkiluku kasvoi tammi-helmikuun aikana 467 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 2 294 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 3 206 vähemmän kuin kuolleita.