Kaupunki etsii mopotallille vuokratiloja: Piikkiöläinen JW Service tarjosi apuaan

0
Kuva viime kesältä, jolloin Taavi Päiviö ja Daniel Erikson kertoivat Kaarina-lehdelle mopoilijoiden kohtaamista ongelmista.

Kaarinan kaupunki etsii vuokratiloja mopotallia varten. Nuorisopalvelujohtaja Mirja Karppasen mukaan tilan tulisi olla sellainen, että siinä on korjaus- ja huoltotilaa, johon mahtuu samanaikaisesti usea mopo ja mopoilija. Lisäksi toiveissa on, että tallitilan yhteydessä olisi vähintään wc-tilat ja mielellään myös kokoontumistilat.

– Tila mopotallitoimintaan voidaan vuokrata mistä päin kaupunkia tahansa, kunhan sinne pääsee mopolla, Karppanen täsmentää.

Mopotallin perustamista varten on varattu 23 000 euroa tämän vuoden budjetista. Alun perin mopotallia suunniteltiin kaupungin omistamiin tiloihin Rauvolan vanhalle jätevedenpuhdistamolle. Sittemmin kävi ilmi, etteivät puhdistamon tilat sovellu toimintaan. Toimistorakennuksen yhteydessä oleva talli on Karppasen mukaan aivan liian pieni mopotallin käyttöön.

Mopotallin toiminta on tarkoitus käynnistää huhtikuussa, mikäli sopiva tila löytyy. Vuokratilaa on haettu Facebook-ilmoituksella, mutta toistaiseksi kaupunki ei ole saanut yhtään yhteydenottoa.

Piikkiöläinen autohuolto JW Service on sen sijaan tarjonnut tilojaan pop up -käyttöön yhdeksi illaksi noin joka toinen viikko. Tämän toiminnan suunnittelu on Karppasen mukaan käynnistetty.

Kaarinan mopotallissa on Karppasen mukaan ideana, että kaikilla nuorilla on yhtäläinen mahdollisuus kokoontua samaan paikkaan korjaamaan mopoja, mopoautoja, kevytmoottoripyöriä ja polkupyöriä. Mopotalli toimii myös nuorten kokoontumispaikkana eli nuorisotilana.

Aloite mopotallin perustamisesta tuli Kaarinan nuorisovaltuustolta.

– Kokoontuminen vähentää asuinalueiden meluhaittaa, häiriökäyttäytymistä, ilkivaltaa, päihteiden käyttöä ja liikenneturvallisuuden vaarantamista, Karppanen uskoo.

Mopotalli olisi auki kolmena iltana viikossa keväästä syksyyn ja sen toiminnasta vastaa aikuinen ohjaaja. Ohjaajan rekrytointi käynnistyi viime viikolla.