Koronatartuntamäärät Kaarinassa lähellä ennätystä – Palaavatko rajoitukset?

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä. 19.1.2022 lehdestä eteenpäin kaikkia oireilevia ei enää ole testattu.

Koronaepidemia ei hellitä otettaan Kaarinasta. Viime Kaarina-lehden jälkeen uusia tartuntoja tilastoitiin viikon aikana 393. Määrä lähentelee ennätystä, joka tehtiin tammikuun lopussa. Silloin tartuntoja oli viikossa tullut 403.

Koronapandemia on kuitenkin unohtunut mielistä rajoitusten poistuttua ja Ukrainan sodan vietyä huomion. Onko riskiä, että hurjien tartuntamäärien vuoksi koronarajoituksia kuitenkin palautetaan?

– Tätä pohdittiin tiistaina aamulla maakunnan koronanyrkissä. Taitaa kuitenkin ihmisten sietokyky olla tällä hetkellä heikko rajoitusten kiristämiselle. Lisäksi rajoitusten kohdentaminen olisi vaikeaa, tautia liikkuu joka paikassa, vastaa Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén.

Koronavirus kuormittaa yhä terveyskeskusta, joskaan ei siinä määrin kuin vuoden alussa. Kiireettömiä lääkäriaikoja on edelleenkin vaikea saada. Henkilöstö sairastaa itse koronaa, ja sijaislääkäreitä on maalis-huhtikuussa tavallista vähemmän, vastavalmistuneiden lääkäreiden vuosirytmin vuoksi. Sandén arvioi, että tilanne alkaa normalisoitua vasta touko-kesäkuussa.

Kaarinan rokotuskattavuus on sekä ensimmäisien, toisien että kolmansien rokotusten osalta pysynyt samana jo kolme viikkoa. Sandén toteaa, että ne, jotka aikovat koronarokotukset ottaa, ovat todennäköisesti ne jo ottaneet.

Rokotuksia on edelleen saatavilla ajanvarauksella.

THL on tilastoinut Kaarinasta koko epidemian ajalta yhteensä 4509 tartuntaa. 13 prosenttia kaarinalaisista on sairastanut viruksen.

Koronarokotukset Kaarinassa

  • 83 % kaikista kaarinalaisista on ottanut 1. rokotuksen. Ei muutosta kolmessa viikossa.
  • 79 % on ottanut 2. rokotuksen. Ei muutosta kolmessa viikossa.
  • 53 % on ottanut 3. rokotuksen. Ei muutosta kolmessa viikossa.

Ilmaantuvuusluvut

  • Turku 2104
  • Lieto 2193
  • Kaarina 1988
  • Paimio 1522
  • Parainen 1054

Ilmaantuvuusluku tarkoittaa kunnan koronatapausten määrää suhteessa sataatuhatta asukasta kohti viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan.