Littoistenjärvellä jäätä yli 60 cm – Kukaan ei arvannut oikein

0
Mittaustuloksen tarkistukseen osallistuivat lupa-asiantuntija Kristiina Kallonen, ylikonstaapeli Markko Iltanen ja LC Littoisen edustajat Lars Stjernvall (selin), Lauri Ylikylä, Vesa Maunu ja Jukka Haroma.

Lions Club Littoisen virallinen jäänmittaus on jälleen tehty. Viime viikolla Littoistenjärven jääkannen paksuudeksi osoittautui 611 millimetriä. Tulos oli keskimäärästä paksumpi: keskiarvo vuodesta 2003 on 402 millimetriä.

Täsmälleen oikeita arvauksia ei ollut yhtään, mutta yhden millin päähän osui usea. Pääpalkinnot eli kahvilahjoitukset voittivat arvalla Petri Ojala ja Soili Järvinen.

Littoisten leijonat ovat arvuutelleen jään paksuutta maaliskuun puolessavälissä Ristikallion koulun edustalta runsaan 40 vuoden ajan. LC Littoisen nykyinen presidentti Lars Stjernvallkin on ollut mukana mittaamassa jo parinakymmenenä vuonna.

Jään paksuuden arvaaminen on maksullista, ja tuotto käytetään nuorisotyöhön ja koulujen ala-asteen päättävien oppilaiden stipendeihin.

Sekä jäiden mittaus että voittajien toteaminen tehtiin poliisin valvonnassa.