Littoistenjärven kävelyreitti stoppaa lietolaisiin maanomistajiin

0
Littoistenjärven jäitä. Juhani Peltosen kuva.

Kaarinan kaupunginvaltuusto käsitteli viime viikolla valtuustoaloitetta kävelyreitin toteuttamisesta Littoistenjärven ympäri. Vihreiden tekemässä aloitteessa esitetään, että järven ympäri kulkevaa polkua ja katuverkkoa hyödyntävä reitti merkitään yhtenäisin merkein ja viitoin ja samalla polkujen esteettömyyttä parannetaan.

Kaupunki toteaa vastauksessaan, että yhteistyötä kävelyreitin toteuttamiseksi tehtiin Liedon kunnan kanssa Itäisten kuntien reitistöhankkeessa vuosina 2017–2020. Hankkeessa toteutettiin nykyinen Littoistenjärven luontopolun osuus Kaarinasta Värttinäkadulta Liedon Järvelään. Polku merkittiin maastoon ja kartoilla varustetut opastaulut sijoitettiin Littoisten uimarannalle ja Järvelään.

Lieto vastaa reitin kehittämisestä ja maanomistajaneuvotteluista omalla alueellaan. Tällä hetkellä opastettu reitti Littoisten järven ympäri ei ole mahdollinen, koska maanomistajat Liedon puolella eivät ole suostuneet hankkeeseen.