Lontoolainen professori soittaa 1600-luvun viululla Kaarinassa Ukrainan hyväksi

0
Ofer Falk kävi myös

Kaarinan kirkossa järjestetään tulevana sunnuntaina sooloviulukonsertti Ukrainan hädänalaisten auttamiseksi. Konsertti on kaarinalaisittain poikkeuksellinen: esiintyjänä on Lontoossa viulunsoiton professorina työskentelevä Ofer Falk , jonka instrumenttina on Nicolò Amatin Cremonassa vuonna 1661 rakentama viulu.

– Kaarinan kirkkoon saadaan harvoin näin merkittävää soittajaa, kertoo Kaarinan seurakunnan kanttori Terttu Jussila.

– Ofer Falk oli aiemmin käynyt Kaarinan kirkossa ja ihastunut sen akustiikkaan.

Kun Falkin konserttia ehdotettiin Kaarinaan, Jussila havahtui siihen, että kansainvälisen huippumuusikon konsertissa voisi samalla kerätä varoja Ukrainaan. Falk innostui heti ajatuksesta.

Varsinainen konsertti on kuulijoille maksuton, mutta vapaaehtoisen ohjelmamaksun tuotto ohjataan Kirkon ulkomaanavun kautta Ukrainan sodan uhreille.

– Ihmiset, jotka haluavat auttaa, voivat myös tätä kautta osallistua. Lisäksi on hienoa, että Kaarinassakin järjestetään tukikonsertti Ukrainalle, Jussila miettii.

Konsertissa kuullaan Johann Sebastian Bachin, Sergei Prokofievin ja Eugène Ysayen musiikkia.

Falk on kotoisin Israelista, ja hän on opiskellut viulunsoittoa Tel-Avivissa ja Wienissä. Hän on voittanut urallaan useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa, esimerkiksi Moskovan Tšaikovski-kilpailussa vuonna 1994. Falk on perustanut myös useita kamarimusiikkiyhtyeitä, Schidlof ja Falk -kvartetit, sekä toiminut Allegri-kvartetin vetäjänä.

Ofer Falk Kaarinan kirkossa 27.3. klo 18. Konsertti kestää noin tunnin.