Mielipitei: Eivätkö pakolaiset ole tervetulleita Kaarinaan?

0

Viime viikolla Kaarina-lehdessä kirjoitettiin Ukrainasta tulevista pakolaisista. Kaarinan linjaus on, että menevät vastaanottokeskukseen Turkuun, eikä heille järjestetä suoraan asuntoja Kaarinasta.

Tämä nuiva suhtauminen saa surulliseksi, mutta ei yllätä. Olin perusturvalautakunnan kokouksessa vuonna 2015 palauttuani Morian pakolaisleiriltä Lesbokselta Kreikasta. Pakolaisista puhuttiin, ja valitettavasti sävy oli nuivaa, jopa vihamielistä.

Kemiönsaari valmistautuu vastaanottamaan ukrainalaisia pakolaisia ihailtavalla tavalla: kunnalla on oma pakolaiskoordinaattori, joka tekee yhteistyötä niin Migrin kuin paikallisten asukkaiden kanssa. Asiasta tiedotetaan ansiokkaasti netissä.

Tällainen luo yhteisöllisyyttä. Yhdessä kokonnutaan auttamaan ja tukemaan hädässä olevia. Kaarina on valinnut toisen linjan, mutta ehkä on parempi tehdä se suoraan selväksi, niin pakolaiset voivat hakeutua paikkakunnille, joihin he ovat aidosti tervetulleita.

Maarit Snellman

Evakkojen jälkeläinen