MLL Piikkiö jatkaa sittenkin entisissä tiloissaan

0
MLL Piikkiö saa sittenkin jatkaa toimintaa entisissä tiloissaan Pikantin kiinteistössä. Ratkaisu on kuitenkin vain väliaikainen. Kaarina-lehden arkistokuvassa Katariina Aalto, Tuulia Merivuori-Marisa, Laura Spiik sekä lapset Matilda ja Vanessa.

Tällä hetkellä ilman toimitiloja oleva MLL Piikkiö saa sittenkin jatkaa toimintaansa entisissä tiloissaan Pikantin kiinteistössä. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Nyt tehty päätös ratkaisee tilaongelman kuitenkin ainoastaan väliaikaisesti, sillä kaupunki tarjoaa tiloja yhdistyksen käyttöön vain kesäkuun loppuun asti. Siihen mennessä MLL Piikkiölle tulisi löytää pysyvät toimitilat.

Kiinteistön vuokrakulut ovat neljän kuukauden ajalta reilut 8 000 euroa, ja tämä katetaan kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen avustusmäärärahoista. Kaarinan kaupunki myönsi aiemmin tänä talvena avustusta samasta määrärahasta Kaarinan Kansalaistoiminnan keskuksen vuokrakuluihin.

Kaarinan kaupunki ja MLL Piikkiö ovat kartoittaneet sopivia tiloja jo 1,5 vuoden ajan. Tilavaihtoehtoina on aiemmin esillä ollut Pontelan yläkerran huoneisto ja Piikkiön nuorisotalo. Yhdistys on todennut, ettei kumpikaan tila sovellu toimintaan. Tavoitteena on löytää tila, joka olisi siisti, esteetön ja turvallinen myös lattialla konttaaville lapsille. Tilassa pitäisi olla keittiö syöttötuoleineen ja wc vaipanvaihtotarpeineen.

MLL Piikkiö toi tänä keväänä keskusteluun myös uuden tilavaihtoehdon. Maaliskuussa kaupungille lähetetyssä kirjeessä ehdotetaan mahdolliseksi uudeksi toimitilaksi Piikkiön yhtenäiskoulun vieressä sijaitsevan rivitalon, ns. opettajien asuntolan, toisen kerroksen päätyhuoneistoa. Kaupunginhallitus ei ottanut maanantaina kantaa tähän esitykseen.