Odotettu kotiturnaus tuliterässä Valkeavuoren hallissa – Pääsy SM-lopputurnaukseen lähellä

0
Ura Basketin ja HNMKY:n pelin aloitus lauantaina. Kuvan otti Tanja Oivanen.

Lauantaina 19.3. ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Valkeavuoren hallissa pelattiin poikien U14 SM-sarjan A-lohkon turnaus. Ura Basket sai vieraakseen Helsingin NMKY:n ja Oulun YMCA:n.

Ura Basketin pelaajat olivat pitkään odottaneet kotiturnausta alkuvuonna valmistuneessa Valkeavuoren hallissa.

Joukkue on saanut hallista myös harjoitusvuoron. Pelaajia treeneissä on parhaimmillaan kolmisenkymmentä, ja tämän ikäiset (ja kokoiset) tarvitsevat aika paljon tilaa, jotta voivat turvallisesti juosta täydellä teholla, kuljettaa palloa ja ottaa kontaktia pelaajiin. Koristreeneissä ja -peleissä ei ole hyvä, jos kentän rajan tuntumassa on vastassa seinä, johon törmää.

Turnaus sujui hienosti. Uran joukkueen pelaajien vanhemmat olivat viikkoja suunnitelleet turnauksen sujuvuutta uudessa hallissa, testanneet pelikelloja ja -taulua, valmistelleet buffetin ja ruokailun pelaajille sekä sopineet toimitsijavuorot. Hallin henkilökunta oli avuliasta ja jaksoi kärsivällisesti auttaa pienissäkin kysymyksissä. Halli toimii pelien kannalta hyvin, kunhan oppii uudet käytännöt.

Vierasjoukkueiden pelaajilta ja huoltajilta tuli hyvää palautetta. Etenkin ruokailun mahdollistaminen hallin kahviossa oli hyvä juttu pitkän pelimatkan vuoksi. Kahviossa on tilaa ruokailla rauhassa, eikä se häiritse kentän pelitapahtumia.

Katsojia saapui varsinkin iltapeliin hyvin, mutta enemmän olisi mahtunut. Jos haluaa katsella jännittäviä pelejä livenä paikan päällä, Valkeavuoren halli tarjoaa siihen nyt mainion mahdollisuuden.

Molemmista peleistä tuli Ura Basketille voitto, ja tällä hetkellä U14-pojat ovat A-lohkon neljän kärjessä. Näyttää siltä, että SM-sarjan lopputurnaukseen pääsy on varmistettu.

Tiina Karppinen