Ota torstaina Föli haltuun – Sähköiset bussipalvelut ovat vieraita ikäihmisille

0
Fölin bussi tämän viikon maanantai-aamulla Oskarinaukiolla.

Yksi yleisimmistä asioista, joita kaarinalaiset tulevat tiedustelemaan palvelupisteiltä Kaarina-talosta ja Piikkiön kirjastolta, on Föli. Mistä bussiaikataulut löytyvät, miten pääsee esimerkiksi Kuusistosta Piispanristille, miten lippuja ostetaan?

Huomenna torstaina samoja kysymyksiä voi käydä tiedustelemassa ajan kanssa Kaarina-salissa. Paikalla järjestään Föli haltuun -opastus, jossa saa henkilökohtaista opastusta Fölin sovelluksesta ja nettisivuista.

– Kirjastopalveluihin tuli ICT-työharjoittelijoita, ja tulin ajatelleeksi, että Föli-neuvonnalle olisi tarvetta. Olisi kiva, että asiakkaat saisivat tietoa Fölin palveluista rauhassa, kertoo idean äiti, palveluneuvoja Pirjo Helenius Kaarina-talon palvelupiste Fiskarista.

– Palvelupisteiltä saa toki jatkossakin tulla kysymään Föli-asioista, mutta tämä on oiva tilaisuus tulla perehtymään tarkemmin Fölin digipalveluihin.

Föli-neuvontatapahtumia ei ole järjestetty Kaarinassa aiemmin.

Tapahtumassa ovat opastamassa tieto- ja viestintäalaa Turun ammatti-instituutissa opiskelevat Tjimi Sjöberg ja Rasmus Salminen, joilla on meneillään oppimisjakso työelämässä. Sen pääpaino on asiakaspalvelussa ja digituessa, ja he ovat suunnitelleet Kaarinan Föli-tapahtuman sisällön.

Informaatiosuunnittelija Saana Lehtinen Fölistä vinkkaa, että senioreiden on mahdollista saada myös fölikaveri, jossa joukkoliikennettä sujuvasti käyttävät ikäihmiset opastavat tottumattomampia käyttäjiä. Lisäksi Fölistä tullaan mielellään yhdistysten tilaisuuksiin opastamaan Fölin sähköisissä palveluissa.

– Tarvetta sähköisten palveluiden käytön opastukselle selvästi on. Varsinkin iäkkäille suurin haaste on, että on pitkään käyttänyt paperista aikataulukirjaa eikä oikein tiedetä, mistä aloittaa sähköisten palveluiden kanssa, hän toteaa.

– Sähköisten palveluiden etuna on kuitenkin reaaliaikainen tieto. Näkee esimerkiksi, jos bussi on myöhässä, ajaa poikkeusreittiä vaikka tietyön takia tai jos vuoro on kokonaan peruttu.

Fölistä mukana tapahtumassa on Oona Uusitalo.

Poimi kalenteriin

  • Föli haltuun to 3.3. kello 10–12 Kaarina-salissa.
  • Digiopastus to 3.3. klo 13–15 Kaarinan pääkirjaston lehtisalissa. Turun ammatti-instituutin opiskelijat antavat laite- ja digiopastusta tietokoneen peruskäytössä tai omalla älylaitteellasi.
  • Lasten Lystikäs la 5.3. kello 10–13 Vaparissa. Temppurata alle kouluikäisten lasten perheille.
  • Varsova ympäristöineen. Heli Hukkasen esitelmä. Ke 9.3. klo 18 Kaarina-talossa. Tutustutaan Varsovan traagisiin tapahtumiin ja käydään puolalaisissa häissä.