Pääterveysaseman esteetön kuntosali rakenteille aikaisintaan loppuvuodesta

0
Kuva Visiitin esteettömältä kuntosalilta kahden vuoden takaa. Kuvassa Nustep-laitetta käytti Pentti Vavuli, ja häntä ohjasi wertaisliikuttaja Eija Huovala.

Arkkitehti Juhana Marttinen esitteli viime viikolla vammaisneuvostolle uuden esteettömän kuntosalin suunnitelmia. Vammaisneuvosto päätti, että Riitta Nissilä on vammaisneuvoston edustajana mukana suunnittelutyössä ja häntä kuullaan esteettömyysasiantuntijana.

Esteettömän kuntosalin tiloja ollaan esitetty rakennettavaksi Kaarinan pääterveysaseman alakertaan fysioterapian tiloihin. Itse suunnittelutyö on vielä hyvin alkuvaiheessa.

Kuntosalin rakentamiseen on varattu tälle vuodelle 280 000 euroa. Alun perin hankkeeseen oli varattu 430 000 euroa, mutta määrärahoja leikattiin talousarviokäsittelyn yhteydessä.

– Toki budjetin leikkaus vaikuttaa lopputulokseen. Nyt on tosiaan menossa arkkitehtisuunnitteluvaihe, jossa käydään tilaratkaisuja läpi. Kuntosalin kokoon ja sijoitukseen en tässä vaiheessa osaa kommentoida, Kaarinan kunnossapitopäällikkö Jari Silvennoinen kommentoi.

Asiassa täytyy hänen mukaansa ottaa myös huomioon tällä hetkellä tiloissa toimivan apuvälinelainaamon remontti, joka tuo oman haasteensa esteettömän kuntosalin suunnitteluun. Apuvälinelainaamon tuleva sijainti on vielä ratkaisematta.

Silvennoinen arvioi, että esteetöntä kuntosalia päästään rakentamaan pääterveysaseman tiloihin näillä näkymin loppuvuodesta.

– Kun suunnitelmat ovat kokonaisuudessa valmiit, niin voidaan käynnistää kilpailutus. Tähän en osaa tarkkaa aikataulua sanoa.

Kaarinassa on tällä hetkellä jo yksi esteetön kuntosali. Se sijaitsee Visiitissä Voivalassa.