Pahimus: Kaakinpuuhun mars!

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Wanha Kaarina -ryhmässä kerrottiin, että Kaarinan viimeinen häpeärangaistus langetettiin tiettävästi huhtikuussa 1894. Tuolloin työmiehenwaimo Johanna Emilia Anderssonia seisotettiin tunnin ajan rautapanta kaulassaan kaakinpuussa eli häpeäpaalussa Nummenmäellä. Syynä rangaistukseen oli, että nainen oli jäänyt toistamiseen kiinni taskuvarkaudesta. Rangaistusta olivat valvomassa asianomaisten ja virkavallan lisäksi suuri joukko uteliaita katsojia.

Pahimuksen täytyy oikaista historiatietoja sen verran, että vaikka Nummenmäki kuuluu nykyisin Turulle, häpeärangaistus on Kaarinassa edelleen ahkerassa käytössä. Viime viikolla häpeärangaistuksia jaettiin Facebookin Kaakinp… eiku Kaarinalaiset-ryhmässä. Osansa saivat huolimattomat auraajat ja kaksi pilkkijää, jotka ajoivat autonsa rantaan asti, vaikka Hovirinnan rannassa on ihan parkkipaikkakin. Hyi olkoon!

Lapset ovat vailla vertaansa, mitä tulee häpeärangaistusten jakamiseen. Pahimus kuuli eräästäkin perheestä, jossa vanhemmat olivat kertoneet lapselleen tavanneensa laivalla, ja viisi vuotta myöhemmin perheeseen syntyi lapsi. Seuraavana päivänä päiväkodissa lapsi oli kuuluttanut kaikille: mun äiti ja isä näkivät laivalla ja sitten synnyin minä!

Maailmanlaajuisesti häpeärangaistuksia on jaettu viime päivinä Putinille, mitä Pahimus ei pane ollenkaan pahakseen.