Pahimus: Opiskele yhteishaun ammattilaiseksi

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Lapseni, tänään päättyy kevään yhteishaku korkeakouluopintoihin. Ole hyvä, tässä on 528 samalta kuulostavaa opintopaikkaa haluamaasi ammattiin. Yritä selvittää, mikä olisi niistä sopiva. Heitä arvalla niistä, joiden verkkosivuilla on kivannäköinen valokuva. Valitse 312:sta samalta kuulostavista eri suuntautumisvaihtoehdosta. Lue diibadaaba-jargonia. Opi, että monimuoto-opetus, aikuisopiskelu ja moni muukaan ei kuulu sinulle. Valitse opiskelulinja, jonka diibadaaba tuntuu etäisesti sopivimmalta. Huomaa, että linjalta ei valmistukaan ammattiin, johon haluat. Aloita alusta. Tee sama satoja kertoja. Lopulta valitse muutama.

Hae tietoja, miten pääsee niihin opiskelemaan. Helppoa, täytä vain Opintopolun hakemus. Huomaa viimeisenä hakupäivänä, että yksi opiskelupaikka vaatii liitteeksi tutkielman maailmankaikkeudesta ja toinen videon koko inhimillisestä todellisuudesta. Yritä ottaa selvää ennakkotehtävästä ja päädy luuppiin, jossa kierrät diibadaaba-sivuja uudestaan ja lopulta alareunasta pieneltä löydät linkin, jonka takaa saat tietää, että ennakkotehtävän lisäksi sinun on lähetettävä kolmen päivän päästä näyte 1 ja koe 2 ja lisäksi lakkiaisviikolla osallistut kokeeseen 3.

Rakas lapseni, koulutettu vanhempasi, joka työkseen setvii kinkkisiä sotkuja, ei saa näistä tolkkua. Lykkyä tykö, nyt vain valitset koko loppuelämäsi suunnan!