Pahimus:Kalevalaisia juonenkäänteitä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Tällä viikolla juhlittiin Kalevalan päivää. Pahimus tietää monen suomalaisen häpeävän sitä, ettei ole lukenut Suomen kansalliseeposta.

Onneksi kirjasta on tehty nykyaikaan sijoitettu tv-filmatisointi, joka tunnetaan myös nimellä Kauniit ja Rohkeat. TV-sarja nojaa kalevalaisiin juonenkäänteisiin, minkä takia tapahtumat voivat joskus tuntua uskomattomilta.

Lemminkäisen äiti haravoi poikansa Tuonelan joesta ja herättää hänet henkiin. = Stephanien poika Ridge joutuu sulatusuuniin ja herää henkiin.

Aino on kaunis vaaleahiuksinen nainen, joka ei suostu Väinämöiselle vaimoksi, vaan pakenee ja muuttuu kalaksi. = Brooke on kaunis vaaleahiuksinen nainen, joka suostuu 7 kertaa Ridgelle vaimoksi ja putoaa Eiffel-tornista.

Joukahainen on itsevarma nuori mies, joka lupaa Aino-siskonsa Väinämöiselle vaimoksi hävittyään laulukilpailun. = Ridge on itsevarma mies, joka lupaa mielitiettynsä Brooken vaimoksi myös veljelleen ja isäoletetulleen. Kerran hän yrittää estää häät karauttamalla alttarille moottoripyörällä.

500-sivuinen Kalevala voi tuntua pitkäveteiseltä. Kauniit ja Rohkeat on tullut televisiosta 1990-luvun alusta lähtien, eikä loppua näy. Tänään nähdään jakso nimeltä Donna, senkin vahinkotyrkky. Donnan esikuva on tietenkin Kalevalan Marjatta, joka tuli raskaaksi puolukasta.