Painolan yrittäjä osti kansainvälisen Coruu-brändin

0
Coruun valikoimiin kuuluu Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja silikoni- ja puukoruja.

Kaarinalaisen Painotalo Painolan toimitusjohtaja Johanna Saarinen on ostanut silikoni- ja puukoruistaan tunnetun, turkulaisen Coruun liiketoiminnan. Seitsemän vuotta sitten Coruun perustaneet Maarit Fellman ja Sari Jokinen luopuivat yrityksestä pystyäkseen keskittymään paremmin muuhun yritystoimintaansa Intoo Koulutukseen ja Intoo Mainostoimistoon.

– Aika ei yksinkertaisesti enää riitä kaikkeen, ja Coruu-brändissä on paljon hyödyntämätöntä kasvupotentiaalia, toteaa Maarit Fellman tiedotteessa.

Saarinen puolestaan kertoo etsineensä potentiaalista yritystä, jossa pystyisi hyödyntämään mainonnan, viestinnän ja myynnin osaamistaan.

– Päätöstä ei tarvinnut miettiä kauan. Tiesin saman tien, että se on tässä, kun kuulin, mistä yrityksestä on kyse. Tunnen Sarin ja Maaritin entuudestaan ja olen tilannut heiltä myöskin Coruun tuotteita, hän kuvailee puhelimessa.

Coruun korut on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Verkkokaupan lisäksi tuotteita on myynnissä yli 30 jälleenmyyjällä. Kansainvälisiä jälleenmyyjiä löytyy muun muassa Japanista, Ruotsista, Espanjasta ja Englannista. Vuonna 2016 yritys sai Muumi-lisenssin, eli luvan valmistaa Muumi-koruja.

– Kansainvälinen myynti on minulle uutta, ja nyt pääsen perehtymään astetta syvemmälle verkkokaupan saloihin. Jälleenmyyjäverkostoon ja kansainväliseen myyntiin laitetaan nyt paukkuja, lupaa Saarinen.

Coruu on kaarinalaisen Johanna Saarisen kolmas yritys. Painotalo Painolan lisäksi hänellä on kustannusalan yritys Loistosaari Oy.

– Minulta kysytään, miten aikani riittää kolmelle yritykselle, ja välillä tuntuu, ettei riitäkään. Olen todella hyvä priorisoimaan ja delegoimaan ja myös tehokas silloin, kun teen jotakin. Välillä työnteko tuntuu melkein harrastukselta, kun tekee työkseen sellaisia asioita, joista on kiinnostunut ja nauttii.