Pontelalle uusi isäntä: Piikkiön Palloseura haluaa talosta kylän olohuoneen

0
Arkistokuva Pontelasta lokakuulta.

PIIKKIÖ Piikkiöläisille tärkeän Pontelan toimintaan on luvassa muutoksia. Piikkiön Palloseura (PiPS) alkaa kehittää Pontelaa entistä enemmän piikkiöläisten olohuoneeksi, johon voi tulla harrastamaan ja tapaamaan muita.

Kaarinan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Pontelan talon hallinnointi ja toiminnan kehittäminen siirretään PiPSille. Kaupunginhallitus totesi, että vastaavaa mallia voitaisiin hyödyntää myös muiden samantyyppisten tilojen hallinnoinnissa.

”Koko PiPS on innoissaan mahdollisuudesta olla rakentamassa historiallisesta Pontelan talosta yhteisöllistä keskusta kaikille piikkiöläisille yhdessä muiden seurojen ja yhdistysten kanssa. Haluan erityisesti korostaa yhteistyön tärkeyttä, jotta Pontelasta tulee kylätilan kaltainen mukava paikka, jonne on luontevaa ja helppoa tulla”, sanoo PiPS:n johtokunnan puheenjohtaja Mirva Knaapi tiedotteessa.

PiPS vuokraa Pontelan yläkerran tiloja toimistotiloikseen. Muilta osin PiPSin toiminta tulee jatkossakin keskittymään muualle kuin Pontelaan.

Pontelaan sovitut nykyiset käyttövuorot ja kuntosalin toiminta pysyvät ennallaan.

Vuokriin korotuksia


Kaupunki tekee Pontelassa kesän aikana pieniä kunnostustöitä ja asentaa oviin sähkölukot, jotka toimivat tulevan sähköisen varausjärjestelmän kanssa niin, ettei varaajan enää tarvitse hakea avaimia. Syksystä 2022 saakka Pontelaa voi varata ja käyttää ympäri vuoden. Kuntosalin tilojen hallinnointi pysyy Kaarinan kaupungin liikuntapalveluilla.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös Pontelan salin uudet vuokrahinnat. Kaarinalaisilta yhdistyksiltä on peritty Pontelan tiloista vuokraa 10 euroa tunnilta silloin, kun kyse on ollut pääsymaksullisten tilaisuuksien järjestämisestä. Muille vuokraajille vuokra on ollut 20 euroa tunnilta. Toukokuun jälkeen vuokrahinnat ovat 20 euroa ja 40 euroa tunnilta.

Paikalliset järjestöt ja yhdistykset saavat edelleen käyttää tiloja maksutta omiin sisäisiin toimintoihinsa.