Saaristotien alikulkutunnelissa ei pysy pystyssä – Mitä vastaa Ely?

0
”Tunnelista ei pääse enää läpi”, kuvaili mielipidetekstin kirjoittaja. Heikki Sundqvistin kuva Linnanrauniontien lähellä sijaitsevasta Saaristotien alikulkutunnelista.

 

Mielipitei

Kuusistossa linnanraunion tie yhteydessä Saaristotiellä oleva alikulkusilta on ollut maaliskuun alusta saakka niin jäässä, ettei siitä ilman erikoistukea pysty kulkemaan eikä sitä kautta pääse bussille.

Paikka on ollut hoitamatta siitä asti, kun kaivettiin vedelle väylä. Lapset ja nuoret ajavat pyörillä vielä päin seinää ja tulos on sen mukainen.

Heikki Sundqvist

Elyn vastaus: Alikulusta ei ollut tullut palautetta

Tämä talvi on ollut monin tavoin hankala. Yksi ongelmia aiheuttanut tekijä on kaivojen ja tierumpujen jäätyminen, jolloin sulamisvedet jäävät tielle. Alikuluissa on ollut ongelmia samasta syystä. Jos sinne pääsee vettä ja kaivo on jäässä, vesi ei pääse pois ja pakkaskeleillä se jäätyy. Alikulkujen hiekoittaminenkin on monesti hankalaa, kun kalusto ei välttämättä mahdu alikulkuun.

Saaristotien Linnanrauniontien läheisestä alikulusta ei ole tullut aiemmin palautetta. Ely-keskus pyrkii tämän viikon aikana kaivamaan alikulun kaivonkannen auki ja rikkomaan jäätä. Tarvittaessa alikulku hiekoitetaan. Asiakkaan palautteessa mainitsema kaivuutyö ei ole ollut Ely-keskuksen töitä.

Toivomme, että asiakkaat antaisivat palautetta meille suoraan Palauteväylän kautta (www.palautevayla.fi). Näin palaute ohjautuu nopeimmin oikealle taholle ja ongelmiin voidaan puuttua nopeammin.

Markus Salminen

Maanteiden hoidon projektipäällikkö, Varsinais-Suomen Ely