Täpärät nuorten aikuisten SM-kisat

0
Kiekonheiton talvimestaruuskilpailut. M19-kiekossa hopeaa sai Juho Suominen (kuvassa vasemmalla). Kuvan otti Antti Suonpää.

Yleisurheilun kuumin hallikausi on ohitse. Lajien piiri- ja Suomen-mestaruudet on ratkottu. Piikkiön Kehityksen nuoret M19-sarjan heittäjät onnistuivat erinomaisesti lajeissaan.

Mico Ekman paransi hallikauden edetessä kuulantyöntöennätystään tammikuun 14.87-lukemista ja piirimestaruuskisojen 15.50-tuloksesta SM-kisojen hopeamitalitulokseen 15.90.

SM-kilpailu oli jännittävä loppuun asti, vaikka kultamitalisti, Mynämäen Iskun Miika Lahtonen työnsi johtoon jo toisella kierroksella (voittotulos 17.56). Mico työnsi ensimmäisellä kierroksella 15.31 ja siirtyi kakkoseksi, mutta kolmannella kierroksella Linus Nurminen meni toiseksi tuloksella 15.55. Mico vastasi työntämällä 15.48. Nurmisen tulokseksi jäi 15.55, kun Mico onnistui viimeisellään 15.90-tulokseen.

M19-kiekonheitossa Mynämäen Miika Lahtonen hallitsi tätäkin lajia, vaikkei enää täysin ylivoimaisesti. Kehityksen Juho Suominen oli johdossa kolmannen kierroksen heitollaan 49.82, mutta Lahtonen ohitti hänet seuraavalla kierroksella mestaruuteen yltäneellä ennätysheitollaan 53.06. Hopeasta kävivät kisan Juho ja Kankaanpään Kosti Saine. Sainen paras tulos oli kolmannen kierroksen 48.86, jota hän enää pystynyt parantamaan, joten Juho voitti hopean. Juhon heittokunto koheni myös kauden edetessä tammikuun 46.57-tuloksesta SM-kisoissa heitettyyn ennätykseen.

Nuoremmat Kehityksen urheilijat kilpailivat kotihallissaan Kupittaalla alueellisissa ja piirimestaruus-kisoissa. Nuorten hallikausi vielä jatkuu. P11-sarjassa Eliel Huhtala ylsi sisulisäsarjojen mitaliin kuulassa ja sijoittui 3:ksi tuloksella 6.09.

Pirjo Ailanto