THL:n tilastot näyttävät liian valoisaa koronatilannetta Kaarinaan

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä. 19.1.2022 lehdestä eteenpäin kaikkia oireilevia ei enää ole testattu.

THL:n mukaan Kaarinan koronaepidemia vaikuttaa olevan laantumassa: viime viikon Kaarina-lehden jälkeen uusia koronatartuntoja kävi Kaarinassa ilmi 197, muutaman kymmenen verran vähemmän kuin viikkoa aiemmin.

THL:n tilastot eivät kuitenkaan tällä hetkellä ole ajan tasalla, huomauttaa Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén.

– Tartuntatautirekisterissä on jotain hämminkiä. Terveyskeskuksen näkökulmasta koronatilanne on sama kuin ennenkin eli tartuntoja ja ruuhkaa on paljon.

Hän ei osaa sanoa, mistä vika johtuu ja mitkä ovat todelliset lukemat. Luvut saadaan todennäköisesti ennen pitkää korjattua.

THL on tilastoinut Kaarinasta yhteensä koko epidemian ajalta 3824 tartuntaa.

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä asukasta kohti pitää tälläkin hetkellä paikkansa. Kaarinassa ilmaantuvuusluku oli tiistaina 1132. Asukasta kohti tartuntoja on täällä selvästi enemmän kuin Turussa.

Terveyskeskuksessa alkoi tiistaina uusi, hoitajavetoinen toimintamalli, josta Kaarina-lehti kertoi 16.2.2022. Sandénilla ei ollut vielä tiistaina tietoa, miten se on lähtenyt käyntiin.

Kaarinan koronarokotuskeskus on siirtynyt terveyskeskukseen. Rokotuksia voi käydä hakemassa ajanvarauksella.

Merkittävä osa koronarajoituksista on poistunut, ja esimerkiksi ravintoloiden aukioloajat vapautettiin tiistaina. Maskinkäyttösuositus on kuitenkin yhä voimassa.

Ilmaantuvuusluvut

Kaarina 1132

Turku 916

Paimio 770

Lieto 703

Parainen 537

 

Ilmaantuvuusluku tarkoittaa kunnan koronatapausten määrää suhteessa sataatuhatta asukasta kohti viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan. Luvut ovat tiistailta 1.3.

Koronarokotukset Kaarinassa

83 % kaikista kaarinalaisista on ottanut 1. rokotuksen. Ei muutosta viikossa.

79 % on ottanut 2. rokotuksen. Ei muutosta viikossa.

53 % on ottanut 3. rokotuksen. Ei muutosta viikossa.