Tyrskähdetty: Pitäkää väestönsuojanne ja saako Hovirinnan liikennepuistossa olla kahvio

0

Jassoo, vai on keskustan asujat voineet oikein ostaa väestösuojansa ja pientalojen asukit jätetty oman onnensa nojaan. Varsin mielenkiintoista. Muistaakseni meidän taloyhtiön ohjeissa vaaran uhatessa pitäisi suunnata Vapariin.

Pitäkää tunkkinne

Toimin aiemmin 20 vuotta talkkarina 17 kerrostalossa, ja pommisuojat tulivat tutuiksi. Talkkarikurssilla pelastuslaitos perehdytti niiden toimintaan. Siihen aikaan lemmikkieläimiä oli nykyistä paljon vähemmän, mutta joku kysyi, missä ne saavat suojan. Vastaus tuli ärähdyksellä: Seuraavaan asiaan. Kissoja, koiria, hiiriä ja käärmeitä ei saa ottaa väestönsuojaan mukaan. Ihmistenkin poistumistiet rakennuksista ovat usein painuneet liian syvälle maahan.

Pentti Olavi Virtanen

Ihmetystä herättää nykyisenä tasa-arvon korostamisen aikakautena, kun Kaarinan kirkon tilat avautuvat samaa sukupuolta olevien häille, mutta ei toiseen kristilliseen kirkkokuntaan kuuluville heteropareille.

Yx ihmettelevä

Jos Hiiskanmäen kevyenliikenteen väylä ja ajotiet olisi aurattu paremmin ja useammin myös helmikuun alun jälkeen, niin olisivat nyt vähemmän liukkaita ja vetisiä. Ensi talvena uusi yritys?

Jokapäiväinen jalankulkija/luistelija/autoilija

Alueella Littoinen, Kultanummi, Hiekkarannantie kävely-pyöräteiden hiekoitus on huonoa. Sama on jatkunut vuosia. Sannoittajat eivät taida itse harrastaa kävelyä.

Rakettitiedettä

Onko kaupunki antanut yksityishenkilöille luvan järjestää kahvilatoimintaa Hovirinnan leikki- ja liikennepuiston vieressä? Luulin, että kyseessä oli hyväntekeväisyystempaus.

Hämmästynyt

Vastaus Tyrskähdykseen: Kyllä, olen antanut yksityishenkilölle luvan maaliskuun loppuun asti pitää valitseminaan aikoina pop up -tyyppistä kahvimyyntipistettä kyseisellä paikalla, kunhan huolehtii siisteydestä eikä kiinteitä myyntirakenteita säilytetä alueella myyntiajan ulkopuolella. Lisäksi puistoon on huhtikuussa tulossa yksityisyrittäjän tuttu Pingviini-kioski.

Jyrki Haapasaari, Kaarinan tekninen johtaja

Viime Kaarina-lehdessä oli mielipidekirjoitus Saaristotien alikulun liukkaudesta. Ely-keskuksen vastineessa kirjoitettiin, ettei palautetta ollut tullut. Yritin itse kertoa Empon alikulun täyttymisestä vedellä Palauteväylässä, mutta jouduin ikuiseen luuppiin.

Palautetta ei tule, kun sitä ei voi antaa

Vastaus Tyrskähdykseen: Palauteväylä on sangen toimintavarma, mutta sielläkin on joskus vikatilanteita. Jos vikatilanne toistuu, kannattaa kokeilla toista selainta. Liikennettä vaarantavista ongelmista, jotka on korjattava kiireellisesti, kannattaa ilmoittaa ennen kaikkea puhelimella Tienkäyttäjän linjalle (0200 2100). Palauteväylän kautta tiedon välittymisessä voi olla pientä viivettä.

Asiakkuuspäällikkö Jenni Selänne, Varsinais-Suomen Ely-keskus