Uusi johtaja kamp­pailemaan Kaarinan päivähoitopaikkapulan kanssa

0
Arkistokuva Hakametsän päiväkodista.

Kaarinan varhaiskasvatuksen johtaja Päivi Kemppainen jää eläkkeelle. Hänen viimeinen työssäolopäivänsä on lokakuun lopussa.

Hän on ollut Kaarinan kaupungilla töissä 19 vuotta, alkuun päivähoidon johtajana. Kaarina-lehdessä hän on vuodesta toiseen saanut vastailla kysymyksiin, miten Kaarinassa ratkaistaan kulloinkin lasten päivähoitopaikkapula. Kaarina kasvaa niin huimaa vauhtia, että päivähoitopaikkojen määrä ei ole pysynyt perässä.

– Kaarinassa on hyvät ja ammattitaitoiset työntekijät, joiden kanssa on ollut hyvä tehdä työtä. Jatkuva hoitopaikkapula on kuitenkin vienyt paljon voimia, Kemppainen kommentoi Kaarina-lehdelle.

Kaarinan sivistyslautakunta päätti julistaa viran auki.

Varhaiskasvatuksen johtajalla on kokonaisvastuu varhaiskasvatuksen toiminnasta ja taloudesta sekä alle kouluikäisten palveluiden kehittämisestä. Työssä edellytetään kykyä henkilöstöjohtamiseen, ja hänellä on oltava sopiva ylempi korkeakoulututkinto sekä käytännön kokemusta.