Vapaa-ajan halli Voivalan paraatipaikalle? 110-tien varteen tulossa lisää yritystontteja

0
Vapaa-ajan halli ja muita yritystiloja havitellaan rakentamattomalle alueelle Voivalantien viereen (kuvassa vasemmalla).

Uusia yritystontteja ryhdytään kaavoittamaan Kaarinassa Voivalaan 110-tien varteen. Kaupungin omistamalle, vielä rakentamattomalle alueelle aiotaan mahdollistaa esimerkiksi vapaa-ajan toimintaan liittyvä halli. Paikalle havitellaan kahdesta viiteen yritystä.

Kahden hehtaarin kokoinen alue on tällä hetkellä pääasiassa peltoa, ja se sijaitsee Voivalantien ja Uudenmaantien välissä, Voivalan nykyisen yritysalueen Kaarinan keskustan puolella. ”Kaupunkikuvaan ja rakennusten ulkoasuun on kiinnitettävä erityistä huomiota varsinkin Rauhalinnan ja Uudenmaantien suunnista katsottuna”, osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa luonnehditaan.

Alueen länsiosassa kulkee Ladjakosken purouoma. Sitä aiotaan lähivirkistysalueeksi.

Kaarinan kaupungin yritystonttien kysyntä on yleisesti ollut vilkasta. Lisäksi kysyntää on ollut vapaa-ajan toimintaan liittyvien hallien rakentamiselle. Tämän kaavan tavoitteena on parantaa yritys- ja vapaa-ajan toiminnan mahdollisuuksia sekä tiivistää yhdyskuntarakennetta.

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi Voivalan yritysalueen täydennyksen asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Mikäli kaava vaikuttaa omaan asumiseen, työntekoon tai muuhun arkeen, on mahdollista ilmoittautua kaavan osalliseksi, jolloin pääsee seuraamaan läheltä kaavoituksen etenemistä. Osalliseksi ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen kaavoitus@kaarina.fi.