Viidennet koronakirjoitukset päättyvät huomenna – Ranskaa tai saksaa ei näy Kaarinan lukion koepapereissa

0
Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen. Arkistokuva.

Vaikka koronarajoitukset ovat poistuneet ja koronavirusta liikkuu kaikkialla Kaarinassa, ylioppilaskirjoituksiin ei voi osallistua flunssaoireisena eikä positiivisen koronatestituloksen saaneena.

Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen, onko koronavirus sotkenut tämän kevään ylioppilaskokelaiden lakkiaissuunnitelmia?

– Kyllä. Jokaisesta kokeesta on ollut poissa yksittäisiä kokelaita. Tiedossa on myös vähäinen määrä ylioppilaaksi valmistumisen siirtymisiä koronaviruksen vuoksi.

Enimmäkseen poissaolijat ovat olleet tutkinnon arvosanojen korottajia, jotka ovat valmistuneet ylioppilaiksi jo aikaisemmin.

Yleisesti epidemia on haitannut vain vähän. Kirjoitukset ovat viidennet korona-aikana järjestetyt, joten rutiinit koronaturvalliseen järjestämiseen ovat kunnossa.

Miten kirjoitukset ovat yleisesti sujuneet tänä keväänä Kaarinan lukiossa?

– Hyvin. Opiskelijat ovat valtaosin noudattaneet ennalta annettuja ohjeistuksia.

Kuinka monta ylioppilaskokelasta tänä keväänä on?

– Nuorten koulutuksesta kokeisiin osallistuu 128 ja aikuislinjan opiskelijoista 29 henkilöä.

Eniten ylioppilaskokeeseen tulijoita on äidinkielessä (112), pitkässä englannissa (102) ja matematiikassa (pitkässä 37, lyhyessä 52).

Mikä on kirjoittajien suosiossa tällä hetkellä?

– Kaarinassa, kuten valtakunnallisestikin, lyhyiden kielten kirjoittajien määrä laskee edelleen. Ranskaa tai saksaa ei keväällä kirjoittanut Kaarinan lukiossa kukaan. Espanjan kirjoitti neljä.

Kasvava trendi on myös englannin kirjoittaminen lyhyenä, vaikka sen olisi opiskellut pitkänä kielenä. Myös ruotsin suosio laskee. Sen kirjoittaa enää kolmannes kokelaista.

Muutamia vuosia sitten auennut mahdollisuus korottaa arvosanoja rajattomasti näyttää ensi-innostuksen jälkeen rauhoittuvan. Suuria määriä korottajia ei kokeissa enää näy.

Tämä on viimeinen abi-ikäluokka, joka kirjoittaa neljä pakollista ainetta. Ylioppilastutkinto sisältää tulevaisuudessa vähintään viisi koetta.

Huomenna keskiviikkona on viimeinen ylioppilaskoepäivä Kaarinassa, reaalin koe. Kuinka moni osallistuu siihen?

– 65 opiskelijaa. Heistä 24 kirjoittaa fysiikan ja 13 biologian.

Suosituimpia reaaliaineita olivat tänä keväänä fysiikka, yhteiskuntaoppi (21) ja kemia (20).