”Viimeksi pääsarjan mitali on mennyt Helsingin ulkopuolelle vuonna 1998” – Haku Dream Edges -joukkueisiin nyt auki

0
Elsa Paananen (kuvassa oikealla) ja Aava Virkki Dream Edges Senior -joukkuesta Kaarinan jäähallissa.

Kaarinan Taitoluistelijoiden tämänvuotinen edustusjoukkue, Dream Edges Senior pääsi heti ensimmäisellä kaudellaan mitaleille.

Viime viikonloppuna muodostelmaluistelun SM-kisoissa Tampereella Dream Edges Senior sai pronssia. Pisteitä kertyi ennätysmäärä, 216.89.

– Pronssi maistuu mahtavalta! Viimeksi pääsarjan mitali on mennyt Helsingin ulkopuolelle vuonna 1998, joten tämä oli iso juttu lajipiireissä, hehkuttaa seuran päävalmentaja Siiri Eskelinen.

Senioreiden lyhytohjelmana oli Prodigy ja vapaaohjelmana Romanssi.

– Kisaviikonloppu sujui oikein hyvin, ja joukkue teki kaksi onnistunutta suoritusta.

Kilpailun voitti Helsinki Rockettes (HTK) pistein 229.04. Hopeaa voitti toinen pääkaupunkiseudun joukkue, Marigold IceUnity (HL) pistein 226.93. Kilpailemassa oli viisi joukkuetta. Yleensä kärkisijoilla ollut Team Unique tuli neljänneksi.

– Team Unique teki molempina päivinä virheitä, mikä näin kovassa ja tiukassa kisassa tarkoittaa tuloksissa putoamista.

”Vahvuutemme on uudenlainen liikekieli”

Suomen SM-seniorisarjaa pidetään kovatasoisena.

– Meidän joukkueemme vahvuus ovat mielenkiintoiset koreografiat ja uudenlainen liikekieli. Lisäksi luistelijat ovat nuoria mutta hyvin taitavia. Parhaat kautemme ovat vasta edessä, miettii Siiri Eskelinen.

Kaarinan Taitoluistelijoiden seniorijoukkueen jäsenet ovat olleet poikkeuksellisen nuoria, 16–19-vuotiaita, kun muissa joukkueissa seniorit ovat yleensä yli kaksikymppisiä.

Viime keväänä SM-mitalit menivät sivu suun, sillä kisat peruttiin kokonaan.

– Isoin kompastuskivi tälläkin kaudella on ollut korona ja rajoitukset. Niiden kanssa on vain ollut pakko oppia elämään ja ratkomaan haasteita päivä kerrallaan. Toivomme, että ensi kausi päästäisiin jo viemään läpi normaalisti.

Seuraavaksi vuorossa on seuran kevätnäytös maaliskuun loppupuolelle.

– Sen jälkeen lomailemme hetken, ja lähdemme sitten vahvistamaan perusasioita uutta kautta varten, Eskelinen kertoo.

Haku ensi kauden Dream Edges -joukkueisiin senioreiden ja junioreiden puolelle on parhaillaan auki ja jatkuu 19.3. asti. Testijää joukkueisiin järjestetään 23.3. Kaarinan jäähallissa.

Muihin Kaarinan Taitoluistelijoiden joukkueisiin, kuten Diamond Edges -ryhmään, ei järjestetä testijäitä, vaan kiinnostuneet voivat tulla mukaan treeneihin kokeilemaan 22.–25.3.