Autoilija varaudu pieniin hidastuksiin – Kirjalansalmen sillalla tehdään maaperätutkimuksia ensi viikolla

0
Ensimmäiset liikenteeseen vaikuttavat työt ovat käynnistymässä Kirjalansalmen sillalla. ARKISTOKUVA: Juhani Peltonen

Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen maaperätutkimukset käynnistyvät ensi viikolla ja töistä voi aiheutua pientä haittaa liikenteelle. Työt pyritään kuitenkin tekemään ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Saaristotiellä, Kirjalansalmen sillan eteläpäädyssä rakennetaan kairavaunulle ramppia. Rakentaminen tehdään iltatyönä ja se aiheuttaa muutaman yksittäisen, korkeintaan kaksi minuuttia kestävän liikenteen pysäytyksen Paraisten suuntaan kulkevalle liikenteelle. Pysäytykset tehdään ennen Kirjalansalmen siltaa iltaisin klo 21 jälkeen. Työn ajaksi työskentelyalueen nopeusrajoitus lasketaan 50 kilometriin tunnissa.

Hessundinsalmen sillan eteläpäädyssä käynnistyvät maaperätutkimuksiin liittyvät kairaukset molemmin puolin tietä ja ne jatkuvan pitkin kevättä. Työskentely tapahtuu yöaikaan. Liikenteenohjaajat ohjaavat tarvittaessa liikennettä ja jalankulun ja pyöräilyn liikenteelle erotetaan aidoilla oma väliaikainen kulkuväylä. Työn ajaksi työskentelyalueen nopeusrajoitus lasketaan 50 kilometriin tunnissa.

– Nyt käynnistyvät ensimmäiset liikenteeseen vaikuttavat työt Hessundinsalmen ja Kirjalansalmen siltojen parissa. Tutkimusten avulla tarkennetaan maaperätietoja muun muassa kalliopinnan sijainnista ja varmistetaan kallion laatua poraamalla. Töistä ei aiheudu merkittävää haittaa lähiympäristöön tai liikenteelle, kertoo hankkeesta vastaava projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.