Euroopan parhaat pelaavat Kaarinassa koripallon Superfinaalissa

0
European Youth Basketball League -sarjan Superfinaali järjestetään Kaarinassa äitienpäiväviikonloppuna.

Kaarinassa nähdään toukokuussa kansainvälistä koripalloa, kun tulevaisuuden supertähdet ottavat toisistaan mittaa Valkeavuoren liikuntahallissa.

Ura Basketin vuonna 2007 syntyneet pojat ovat pelanneet kuluvalla kaudella European Youth Basketball League -sarjassa ja saivat kunnian järjestää ikäluokkansa Superfinaali-tapahtuman Kaarinassa. EYBL on kovatasoisin nuorille pelaajille suunnattu sarja Euroopassa.

Turnaus järjestetään äitienpäiväviikonloppuna 6–8. toukokuuta. Pelit alkavat varhain perjantaiaamuna ja loppuottelu pelataan sunnuntaina iltapäivällä. Ura Basketin toiminnanjohtajan Timo Virkkulan mukaan kyse on melko ainutlaatuisesta tapahtumasta.

– Ura Basketin joukkueita on myös aiemmin osallistunut sarjaan, mutta tämä on tietääksemme ensimmäinen kerta, kun Superfinaali pelataan Suomessa missään ikäluokassa. On ihan selvää, että Kaarinassa nähtävistä pelaajista osa pelaa viiden vuoden päästä ammattilaisina Euroopassa, Virkkula kuvailee.

Kaarinan on tulossa pelaamaan yhdeksän vierasjoukkuetta ympäri Eurooppaa, muun muassa Makedoniasta, Liettuasta ja Georgiasta. Suurin osa pelaajista majoittuu Kaarinassa Hotelli Kivistaskussa ja Tuorlassa.

Ura Basketin menestys sarjassa ja Kaarinan valmistunut uusi liikuntahalli edesauttoivat Virkkulan mukaan, että Kaarina valittiin Superfinaalin järjestäjäksi.

Toukokuussa pelattaviin otteluihin on vapaa pääsy.

– Toivomme tietysti, että mahdollisimman moni löytää tiensä hallille katsomaan huippukorista. Juuri tämän kaltaisia tilaisuuksia varten Valkeavuoren uusi halli on omiaan, Virkkula ja tiimin joukkueenjohtaja Juuso Virtanen summaavat.