Grillin haju kiusaa Littoistenjärven uimaria

0
Kuntalaisaloitteen tekijä toivoo grillien poistamista Littoistenjärven rannalta.

Kaarinan kaupungille on lähetetty kuntalaisaloite, jossa esitetään grillien poistamista Littoistenjärven rannalta. Aloitteen tekijän mukaan uimareiden viihtyisyys paranisi ilman grillisavua, eivätkä myöskään grillijätteet jäisi rannalle haisemaan. Samalla ruohikko- ja metsäpalojen riski pienenisi.

Tekninen lautakunta käsitteli aloitetta kokouksessaan ja päätti yksimielisesti, ettei grillejä poisteta rannalta. Lähelle vesirajaa asennetut grillit ovat kaupungin mukaan merkittävästi vähentäneet luvattomien nuotiopaikkojen ja kertakäyttögrillien määrää Littoistenjärven rannalla.

Kiinteät grillit ovat ahkerassa käytössä, ja niitä käyttävät esimerkiksi ohjatuille retkille tulleet lapsiryhmät. Ahkerasta käytöstä huolimatta tuli ei ole karannut kertaakaan ympäröivään maastoon. Metsäpalo- tai ruohikkopalovaroitusten aikaan tulenteko on kielletty myös grillipaikoilla.

Littoistenjärven rannan grillit ovat kaikkien ulkoilijoiden käytettävissä. Grillihiilet tai polttopuut pitää tuoda itse paikalle.