Häh: Milloin talvihiekat ovat poissa Kaarinasta?

0
Kuva Emposta maanantain iltapäivästä. Ajoväylä Puistotiellä oli jo puhdas, pyörätie ei vielä.

Toissaviikolla Kaarina-lehti väitti aprilliuutisessaan, että talvihiekoitusten poisto venyy heinäkuun alkuun saakka. Mikähän oikea totuus on?

Kaarinan kaupungin tiemestari Kari Uronen, onko hiekkoja ryhdytty jo poistamaan Kaarinassa?

– Kyllä. Maanantaina hiekkoja alettiin kerätä Kaarinan keskustasta, tiistaina Piikkiöstä, ja etenemme muualle Kaarinaan sääolosuhteiden sallimissa rajoissa. Ensimmäiseksi otetaan linja-autoreitit.

Kaikkialta hiekkoja ei pystytä vielä poistamaan. Esimerkiksi rinnepaikoissa on jäätä vielä.

Jo viime viikolla näytti siltä, että silloin kerätään hiekat, mutta tulikin takatalvi. Uskoisin kuitenkin, että ne lumet olivat loppuhuipennus.

Tänä talvena teille on levitetty valtavia määriä hiekkaa nollan molemmin puolin sahanneen sään vuoksi. Kestääkö hiekoitusten poistaminen siksi tänä keväänä tavallista pidemmän ajan?

– En usko. Hiekkaa on kyllä tarvittu kaksin-kolminkertainen määrä tavalliseen verrattuna, mutta nyt meillä on kuusi urakoijaa poistamassa niitä. Viime vuonna oli vain yksi.

Milloin hiekkojen pitää olla poissa?

– Jos takaiskuja ei tule, arvelisin, että hiekat on saatu pois huhtikuun sisällä.

Mitä hiekoille tapahtuu?

– Ne viedään Lakarin kaatopaikalle täytemaaksi. Lisäksi jonkin verran niitä jää nurmialueille aurauskasojen jäljiltä.

Viime viikon lopulla Kaarinaan saatiin lumimyräkkä. Kaikki kuntalaiset eivät olleet tyytyväisiä siihen, miten silloin aurattiin, kuten tämänkin lehden Tyrskähdyksistä huomaa. Olivatko aurat jo talviteloilla?

– Eivät. Kyllä aurat lähtivät liikkeelle.

Meillä oli kuitenkin tietoinen päätös, että vain vilkkaimmat väylät aurattiin. Vuodenajan vuoksi lumet olivat sulamassa itsekseen pois lähes yhtä nopeasti kuin olisimme ehtineet aurata. Palautetta tuli kyllä paljon.