Pahimus: Hämmentävää pääsiäistä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Pääsiäisperinteet saivat tänä vuonna uuden, jännittävän käänteen, kun maahantuoja ilmoitti Kinder-munien takaisinvedosta. Tähän asti lapsille on uskoteltu, että pääsiäispupu tuo suklaamunat. Tänä vuonna vanhemmat voivat hyvällä omatunnolla syödä suklaamunat itse ja todeta, että pääsiäispupu vei munat pois salmonellariskin takia.

Maahantuojan mukaan salmonellariski koskee suklaamunia, joiden parasta ennen -päiväys on kesällä tai syksyllä. Sen sijaan ne munat, joiden parasta ennen -päiväys on jo mennyt, voi syödä huoletta.

​Pupujen lisäksi muutkin eläimet ovat käyttäyneet omituisesti. Pohjois-Karjalassa pelastuslaitos jahtasi tunnin verran Citymarkettiin eksynyttä haukkaa. Pahimus jäi miettimään, oliko kyseessä tarjoushaukka vai peräti munahaukka.

Niin se vaan on, että suomalaisten tavat ja käyttäytyminen ovat välillä hyvin epäjohdonmukaista. Nyt, kun maahan tulee paljon ukrainalaisia, ei olisi pahitteeksi järjestää lyhyttä johdantokurssia suomalaiseen tapakulttuuriin. Esimerkiksi kerjääminen ja ovelta ovelle -kaupustelu on useimpien suomalaisten mielestä paheksuttavaa. Poikkeuksena on pääsiäinen ja halloween, jolloin kerjääminen on hyvinkin suotavaa varsinkin, jos on pukeutunut noidaksi.